Somonul, CONTAMINAT cu COVID. Cauza EXPLOZIEI noilor infectări? Ipoteză de ultim moment. Intervenție URGENTĂ

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O nouă ipoteză halucinantă a fost lansată în China, după creșterea bruscă a numărului de cazuri de COVID-19. Somonul ar fi cauza principală a infectării cu coronavirus, motiv pentru care autoritățile au luat decizii de urgență.

Cele mai mari supermarketuri din Beijing au luat decizia să scoată somonul de pe piață. Aceștia nu vor să mai vândă somon, după ce mai mulți comercianți au fost testați pozitiv la COVID-19, stârnind îngrijorarea că somonul ar putea fi contaminat cu virusul mortal, în ciuda faptului că virusologii au susținut că virusul nu poate fi transmis de pește la oameni, citează globaltimes.cn

Odată cu această decizie și cu golirea rafturilor cu fructe de mare, oamenii au devenit ezitanți să mai cumpere. Piața Xinfadi din Beijing, cea mai mare piață en-gros de legume din capitala Chinei, cu peste 1.900 de angajați, a fost închisă total, iar autoritățile au impus măsuri de protecție în 11 cartiere din apropiere.

Totul vine după ce capitala Beijing a înregistrat în ultimele 48 de ore câteva zeci de noi cazuri confirmate COVID-19, motiv pentru care au fost intensificate acțiunile de prevenire și control epidemic, în special în piețele agroalimentare și cele care distribuie produse marine. 

Care este cauza care a condus la această ipoteză

"Wu Zunyou, epidemiolog șef în cadrul Centrului chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Beijing, a declarat că piața Xinfadi are doi factori care o fac sensibilă la noul coronavirus: temperaturile scăzute și fluxul de cumpărători. Pe de o parte, un număr mare de produse din carne au nevoie de depozitare la gheață, mediul cu temperaturi scăzute permițând noului coronavirus să supraviețuiască destul de mult timp, crescând șansele de infecție. Apoi, numărul mare de cumpărători, fluxul zecilor de mii de oameni care intră și ies zilnic din piață, poate duce la transmiterea virusului.

Legat de originea virusului, specialiștii chinezi susțin că acesta a fost adus în piață fie prin intermediul fructelor de mare și produse din carne importate, fie prin intermediul unei persoane purtătoare de virus nedetectată", a scris Dan Tomozei, jurnalist român în China, pe globul personal, dantomozei.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel