Şomaj tehnic. Unde încarci documentele ONLINE

Guvernul României a lansat o platformă online pentru acordarea șomajului tehnic.

Agentia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță lansarea platformei digitale “aici.gov.ro”, pentru încărcarea documentelor necesare acordării șomajului tehnic pentru angajații cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului,  potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, începând de azi, 2 aprilie, angajatorii pot descărca din platformă și trimite documentele prevăzute de OUG 30/2020 modificată și completată de OUG 32/2020 pentru acordarea șomajului tehnic.

Ce a declarat preşedintele ANOFM

„Platforma aici.gov.ro vine atât în sprijinul cetățenilor, al companiilor private cât și a instituțiilor publice. Îi îndemn pe toți angajatorii care vor să aplice pentru șomaj tehnic să folosească această platformă.  Vor găsi acolo documentele de care au nevoie pentru obținerea șomajului tehnic și tot acolo le vor depune după completare,” a declarat Victor Picu, președinte ANOFM.

Platforma aici.gov.ro își va extinde în perioada următoare funcționalitățile. Astfel, în mod etapizat, toate instituțiile publice din România se vor putea înrola pentru a răspunde rapid solicitărilor cetățenilor, în format electronic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel