Soluție INEDITĂ pentru a respecta distanțarea fizică între elevi

Copiii care vin la o școală din China au găsit o soluție inedită și distractivă în același timp, pentru a păstra așa numita distanțare socială, din cauza măsurilor de prevenție a răspândirii coronavirusului.

Pentru a-i face pe copii să nu uite importanța distanțării sociale, pe fondul epidemiei de coronavirus, o școală din Hangzhou a luat inițiativa de a-și dota elevii cu un accesoriu util și haios: o pălărie cu distanțiere.

Pălăriile au fost toate proiectate și realizate chiar de elevi (probabil cu un pic de ajutor din partea părinților), imediat după întoarcerea la școală, în această săptămână. Confecționate din carton, baloane și alte materiale, ele creează o zonă tampon de 1 metru, în jurul fiecăruia.

Pălărie distanțare socială într-o școală din China. foto: captură video Shanghaiist.com

Pălăriile au de fapt un precedent istoric în îmbrăcămintea oficialilor dinastiei Song. Concepute de fondatorul Song, împăratul Taizu, aceste pălării aveau ”aripi” lungi, care se lipeau de o parte și de alta, pentru a împiedica oficialii să-și șoptească unul celuilalt în timpul adunărilor de curte.

De asemenea, ele amintesc de „pălăriile anti-înșelăciune” purtate cândva de elevii de vârstă Anhui, relatează shanghaiist.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel