EXCLUSIV  Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video

Unsplash
Unsplash

Titi Aur, specialist în siguranță rutieră și conducere defensivă, a vorbit despre instalarea de limitatoare de viteză la intrarea în localități.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o serie de modificări legislative care prevăd montarea de limitatoare de viteză la intrarea în localitate, astfel încât șoferii să fie determinați să ia piciorul de pe accelerație și să păstreze limita maximă admisă de circulație pentru segmentul respectiv de drum. Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit, la emisiunea „De Ce Conducem“, despre utilitatea acestei măsuri.

„E o modificare bună să fie acele limitatoare de viteză, acele denivelări?“, a a precizat jurnalistul Florin Răvdan, făcând referire la limitatoarele instalate la intrarea în localități.

„Este o modificare forțată, dar necesară în România. Șoferul român profesionist și șoferul de camion nu percep acel indicator pe care scrie numele localității și limitarea de viteză. Așa cred, că altfel nu înțeleg de ce nimeni nu reduce la intrarea în localitate, mai puțin când e poliție.

Este foarte grav și foarte rău că șoferul român nu înțelege, nu percepe și nu simte cât de periculos e să nu reducă viteza, iar apoi plânge că i-a sărit copilul în față și el a făcut tot ce a putut ca să evite.

Această lege, din punctul meu de vedere, este binevenită, ținând cont de situația reală din teren, și cred că acest lucru, dacă se va și aplica, într-adevăr va duce la o educare și la o conduită mai aproape de normalitate.

Am simțit comentarii de genul: Ce rost au acele insule, de trebuie să merg foarte încet! Acele șicane au fost făcute intenționat pentru ca tu, șoferul, să fii obligat să oprești. A fost obligat fizic dacă nu a putut fi obligat teoretic, prin lege, să încetinească la intrarea în localitate.“, a spus Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel