Șofer de tir din Mehedinți, apel la 112. A spus că are simptome de coronavirus

Un șofer de tir din Mehedinți a intrat în țară și a sunat la 112 că are simptome de coronavirus.

Un şofer de tir din Mehedinți, care a intrat în România, a sunat din maşină la 112 şi a cerut ajutor, după ce a început să aibă simptome de infecţie cu coronavirus. Bărbatul a fost internat la Secţia Boli Infecţioase din Drobeta Turnu-Severin unde i s-au recoltat analize.

A venit dintr-o zonă galbenă

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a venit în noaptea de luni spre marţi în România, dintr-o zonă galbenă din Europa, pe la un punct de trecere a frontierei din vestul ţării.

Acesta a condus toată noaptea, iar marţi dimineaţa, bărbatul a oprit într-o parcare din zona orașului Drobeta Turnu-Severin şi a suntat la 112, după ce a început să aibă febră şi să tuşească.

Ce spun reprezentanții DSP Mehedinți

Potrivit autorităţilor din Mehedinţi, omul a fost transportat în condiţii speciale, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului din Drobeta Turnu-Severin.

„În această dimineaţă (marți – n.r.), un bărbat în vârstă de 30 ani, şofer a apelat serviciul de urgenţă 112 acuzând simptomatologie febră, tuse, acesta intrând în România în cursul nopţii, pe cale terestră, venind dintr-o zonă galbenă din Europa. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare. Conform metotologiei, persoana a fost luată şi transportată la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului din Drobeta Turnu-Severin, pentru prelevare de probe şi se află sub supraveghere medicală", a declarat Codruţa Vochescu, reprezentant DSP Mehedinţi, citează Mediafax.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 din Mehedinți

Marţi dimineaţa, în Mehedinţi, 390 persoane se aflau în izolare la domiciliu, iar 38 persoane se aflau în carantină. Toate persoanele din carantină au fost testate, 11 probe fiind negative, iar 27 sunt încă în lucru. Două persoane din Mehedinţi au fost diagnosticate cu COVID-19 şi sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel