Societatea pentru Tromboză și Hemostază, despre vaccinul AstraZeneca: Recomandăm vaccinarea în continuare!

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Societatea Internațională pentru Tromboză și Hemostază a recționat în urma suspendării temporară în unele țări a vaccinului AstraZeneca.

Societatea Internațională pentru Tromboză și Hemostază (ISTH) recomandă ca toți adulții eligibili să fie vaccinați în continuare, în ciuda deciziei luate de țări precum Austria, Danemarca, Norvegia și Islanda să suspende temporar folosirea serului AstraZeneca în contextul celor câteva cazuri de apariție a unor cheaguri de sânge după inoculare.

Societatea amintește că apariția cheagurilor de sânge este ceva comun în rândul populației și că până acum nu a fost asociată cu vaccinarea.

"La acest moment, numărul mic al evenimentelor trombotice în raport cu milioanele de vaccinuri anti-COVID nu sugerează o legătură directă între acestea. În prezent, nu știm dacă declanșarea trombozelor după primirea serului a fost o coincidență sau dacă vaccinarea poate cauza – extrem de rar – apariția unor cheaguri de sânge. Important de menționat este faptul că testele clinice nu au identificat acest risc asociat vaccinării cu niciunul din serurile aprobate", se arată în comunicatul ISTH, potrivit spotmedia.ro.

Potențialele efecte adverse nu se compară cu formele grave ale bolii

ISTH mai spune că potențialele efecte adverse nu se compară sub nicio formă cu formele grave ale bolii, nici pentru pacienții care au un istoric de formare de cheaguri de sânge sau care iau medicamente pentru "subțierea" sângelui, dar recomandă totuși să fim atenți la eventualele simptome ale trombozei

Simptomele trombozei

- dureri de picioare

- umflături sau zone roșiatice pe piele

- dificultăți în respirație

- bătăi neregulate ale inimii

- amețeli

- tuse cu sânge

- tensiune arterială mică sau senzații de leșin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel