SMURD portabil: implant pentru stopul cardiac, ACUM și în România

Operație
Operație

Insuficiența cardiacă poate fi tratată chirurgical prin mai multe tipuri de implanturi. Lt. col. dr. Silviu Ionel Dumitrescu, șeful Secției Cardiologie 1 de la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila”, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DCMEDICAL, care sunt acestea și cum funcționează ele ca un soi de SMURD portabil. Un astfel de dispozitiv de ultimă generație a fost implantat, în premieră națională, zilele trecute. 

Progresia bolii – pentru că există o astfel de progresie - face ca la un moment dat tratamentul medicamentos să nu mai fie suficient. Ultimii ani au adus progrese foarte mari în ceea ce numim „dispozitive implantabile". Există mai multe astfel de dispozitive care ajută foarte mult în insuficiența cardiacă", a explicat, EXCLUSIV la DC MEDICAL, lt. col. dr. Silviu Ionel Dumitrescu, șef de lucrări, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, șeful Secției Cardiologie 1 de la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila".

Medicul spune că un astfel de dispozitiv implantabil resincronizează funcția cardiacă, „modul în care este condus impulsul electric în inimă și, în felul acesta, îmbunătățește foarte mult parametrii la care inima funcționează, asigură un debit cardiac crescut și în felul ăsta îmbunătățește mult calitatea vieții și reduce mortalitatea".

Intervenția chirurgicală, în general, presupune introducerea unui generator de puls în fosa subclaviculară și a unor sonde, din care unele ajung fie pe inimă (pentru a o stimula) fie pe un anume nerv.

Ce tipuri de implanturi se folosesc

 

În primul rând, este vorba despre „Terapiile de tip ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator, n.r.), care înseamnă un defibrilator implantabil". Acestea în principal, nu lasă inima să se oprească.

Citește continuarea pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel