EXCLUSIV  ȘMECHERIE la supermarket cu măștile de protecție! Sancțiuni-lipsă care ne-ar SALVA viața

Din 15 mai, portul măștii în supermarket și alte spații închise a devenit obligatoriu.

Desigur... am exagerat când am spus că a devenit obligatoriu. Deși așa au stabilit autoritățile pentru a ne proteja de coronavirus, măsura nu prea se respectă. În multe supermarketuri, fiecare face ce vrea. Unii intră cu masca pusă greșit, alții fără ea și mai sunt unii care o poartă sub nas.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că ar fi trebuit să existe sancțiuni pentru marile lanțuri de supermarketuri dacă permit accesul persoanelor fără mască de protecție.

”Într-o seară, am fost la supermarket înainte să închidă. Mai erau zece mașini în parcare. Am pus mașina pe un loc și jumătate. Nu am mai făcut șapte manevre să poluez planeta, am pus-o cum am făcut curba. A venit unul și mi-a ridicat ștergătorul. Intervenise simțul civic din om... că de ce nu am parcat astfel încât să aibă loc cei care tocmai plecaseră...”, a povestit Val Vâlcu.

Nu am mai văzut niciunul cu simț civic care să le spună celor care intră în supermarket că este obligatoriu să ai masca în magazine, nu ca în Coreea de Sud și Japonia unde trebuie să o porți peste tot. Nu am văzut pe niciunul să-i zică cuiva în magazin: de ce nu îți pui masca? Și nici paza nu intervine întotdeauna. Aici ține de responsabilitatea magazinului. În ordonanțele militare trebuiau precizate sancțiunile pentru magazine, este de părere jurnalistul.

Unii gândesc după modelul: Hai că pot să intru în magazin și fără mască! Nu stau mult. Am intrat doar să iau un pachet de țigări. Ok, dar poți contamina și dacă iei țigari. Lanțurile de magazine care debordează de responabilitate socială, donează trei aparate și un filtru de cafea la nu știu ce spital, fac tot felul de acțiuni din gama împreună suntem mai puternici, nu sunt atenți la purtatul măști, a mai spus Val Vâlcu. Îi doare la bască dacă nu are unul mască.

Cât despre angajații de la supermarket, ei respectă, de exemplu măsura cu purtatul mănușilor, dar le țin până se înnegresc de murdărie. Aceasta este dovadă că o fac nu ca să/ne projeze de coronavirus, ci să nu primească vreo amendă în caz de control. Ca să nu mai vorbim de angajații care poartă masca sub nas...

Autoritățile nu s-au gândit să dea amenzi magazinelor dacă permit accesul persoanelor fără măști de protecție. Poate se vor răzgândi măcar atunci când vor vedea că numărul infectărilor cu coronavirus va crește...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel