Slujbele religioase cu public se vor relua din data de 18 mai în Italia

Din data de 18 mai publicul va putea asista la slujbele religioase. Anunțul a fost făcut de autoritățile din Italia. 

Bisericile din Italia se vor redeschide pentru slujbele cu public începând din 18 mai, a anunţat joi guvernul de la Roma, într-un comunicat comun cu Conferinţa Episcopală Italiană (CEI), relatează dpa, scrie Agerpres. 

CEI a ajuns la un acord cu guvernul, se arată în comunicat, în cadrul căruia bisericile vor lua măsuri de siguranţă pentru a-i proteja pe credincioşi de pericolul răspândirii coronavirusului.

Măsuri speciale 

Personalul bisericii va sta la intrările lăcaşelor de cult pentru a se asigura că enoriaşii vor menţine distanţa necesară unul de celălalt în timpul slujbelor, se precizează în comunicat. Clădirile bisericilor vor fi de asemenea dezinfectate.

Biserica Catolică italiană a protestat vehement împotriva deciziei guvernului de la sfârşitul lunii aprilie de a întârzia reluarea slujbelor religioase cu participarea publicului, în pofida eliminării altor restricţii impuse pentru a limita răspândirea COVID-19.

Pandemia de Coronavirus a afectat grav Italia 

Ministerul de Interne a declarat că s-a aflat în discuţii cu alte comunităţi religioase din Italia cu privire la măsuri similare pentru reluarea slujbelor cu public.

Pandemia de COVID-19 a afectat grav Italia, unde s-au înregistrat aproape 30.000 de decese şi peste 214.000 de cazuri confirmate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel