Slovacia urmează exemplul Austriei și intră în lockdown

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Guvernul din Slovacia a decis impunerea unui lockdown de două săptămâni.

Guvernul slovac a urmat miercuri exemplul Austriei şi a decis impunerea unui lockdown de două săptămâni pentru a stăvili înmulţirea accelerată a cazurilor de COVID-19, în timp ce numărul spitalizărilor a atins un nivel critic şi rata vaccinării este sub 50%, relatează Reuters.

Restricţiile, ce vor aplicate atât nevaccinaţilor cât şi vaccinaţilor, vor include printre altele închiderea restaurantelor şi a magazinelor neesenţiale. Vor fi permise deplasările numai pentru cumpărăturile necesare, pentru a merge la serviciu, la şcoală şi la medic, a anunţat premierul slovac Eduard Heger. Situaţia va fi reevaluată după 10 zile, iar de orice eventuală relaxare a restricţiilor vor beneficia numai persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală.

Peste 10.000 de cazuri zilnice



Slovacia a înregistrat peste 10.000 de noi cazuri de COVID-19 marţi, când vecinele sale Ungaria şi Republica Cehă au atins recorduri zilnice ale infectărilor.

Guvernul de la Bratislava stabilise deja restricţii pentru nevaccinaţi, cu scopul de a stimula interesul pentru vaccinare. Mai puţin de 50% dintre cei 5,5 milioane de slovaci s-au vaccinat anti-COVID-19, Slovacia având a treia cea mai redusă rată a vaccinării în UE, după Bulgaria şi România.

Preşedinta Zuzana Caputova a transmis marţi un mesaj emoţionant către populaţie, afirmând că ţara pierde lupta cu COVID-19 şi are nevoie de un lockdown pentru că sistemul ei sanitar este copleşit.

Numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi a depăşit 3.200, apropiindu-se de vârfurile de circa 3.800 de internări din valul precedent, iar peste 80% dintre cei internaţi sunt nevaccinaţi. Slovacia are în prezent o rată de incidenţă de 1.296 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, cea mai ridicată din lume, transmite Agerpres.

Austria, aflată în lockdown, lansează o LOTERIE cu premii pentru cei care se vaccinează: Pot câștiga o casă sau o mașină

Radioteleviziunea publică austriacă, ORF, a lansat o loterie pentru a contribui la ridicarea ratei insuficiente de vaccinare anti-COVID-19, cu premii ce includ o casă sau o maşină electrică, relatează marţi EFE, scrie Agerpres. 

"Cine se vaccinează, câştigă", este sloganul acestei iniţiative prin care vor fi sortate 1.000 de premii pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani care locuiesc în ţară şi care au fost sau vor fi imunizate în perioada 1 octombrie - 20 decembrie cu unul dintre cele patru vaccinuri autorizate de Uniunea Europeană (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel