Slovacia depăşeşte pentru prima dată 3.000 de cazuri de infectare într-o zi

Slovacia a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus în 24 de ore, depăşind pentru prima dată pragul de 3.000 de cazuri, informează DPA.

Premierul conservator Igor Matovic a anunţat duminică pe Facebook că în ultimele 24 de ore în ţara sa a fost înregistrat un număr record de 3.042 de cazuri noi. Creşterea rapidă a numărului de cazuri confirmă faptul că guvernul a avut dreptate în a impune un lockdown în toată ţara, a adăugat premierul pe reţeaua de socializare. "Dar lockdown-ul singur, aşa cum este înţeles în Slovacia, cu milioane de oameni mergând încă la muncă, nu poate fi de ajuns. Programul nostru de testare în masă joacă, prin urmare, un rol cheie în ceea ce priveşte izolarea", a adăugat primul ministru, transmite Agerpres.

Duminică seara este aşteptată încheierea primei faze a unui program de testare în masă fără precedent, destinat să acopere aproape toată populaţia slovacă.

Începând de vineri, sub coordonarea Ministerului Apărării, toţi rezidenţii de peste 10 ani din patru districte deosebit de grav afectate, aflate la graniţa cu Polonia, au fost supuşi unui test rapid antigen. Ceilalţi circa 5 milioane de locuitori urmează să fie testaţi în următoarele două weekend-uri.

De sâmbătă, în Slovacia au intrat în vigoare restricţii de circulaţie la nivel naţional. Până la 1 noiembrie inclusiv, cetăţenilor li se va permite să-şi părăsească locuinţele doar pentru a merge la muncă, a cumpăra alimente sau pentru treburi urgente.

Începând de luni, toţi elevii începând cu clasa a cincea urmează să treacă la educaţia online. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel