Situație vaccinare Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson - Cifrele zilei, 4 septembrie 2021

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis numărul persoanelor imunizate până la data de 4 septembrie 2021.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 4 septembrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

- Foarte frecvente (≥1/10) Frecvente (≥1/100 și <1/10) ;

- Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și <1/100);

- Rare (≥1/10000 și <1/1.000);

- Foarte rare (<1/10.000).

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Menționăm că 62 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan și instantaneu, apar diferențe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp.

Prin introducerea în RENV a dozelor efectuate în afara României pentru persoanele care au o doză administrată în România (conform OUG 68/2021), numărul total al beneficiarilor vaccinați cu prima doză suferă modificări (scăderi), deoarece aceștia devin persoane vaccinate cu schema completă.

*Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021;

**Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021;

*** Vaccinul Johnson&Johnson se administrează din data de 4 mai 2021 și este în doză unică.

De ce nu sunt plătiţi cei din centrele de vaccinare. Mihăilă, atac la Cîţu: Ştia că bugetul e la fundul sacului

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a venit cu detalii despre banii alocați de premierul Florin Cîțu:

„Sunt aici să explic ceea ce domnul prim-ministru a spus astăzi, cum a spus și ieri. Că nu înțelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiți de 2-3 luni. Ne spune acum că nu înțelege cum s-a întâmplat acest lucru, deși știa încă din aprilie că banii  alocați Ministerului Sănătății nu sunt suficienți. În 28 aprilie, printr-o adresă, înregistrată cu număr de înregistrare la Cabinetul premierului, în care, cele care finanțează terapiile intensive din spitale, pentru plata personalului din centrele de vaccinare.

În ceea ce privește salariile personalului medical, i-am atras atenția că pentru anul 2021 numărul personalului plătit de MS a crescut prin suplimentarea acestuia în serviciile județene de ambulanță, în direcțiile de sănătate publică și în unitățile de primiri urgență la aproximativ 75.000 de persoane.

De asemenea, am explicat în adresă că în ceea ce privește programele de sănătate care includ, pe lângă vaccinare împotriva Covid-19, vaccinurile pentru copii, tratamentele pentru tuberculoză și bolnavii cu HIV, a fost informat astfel încă de pe atunci că mai era nevoie de 630 de milioane de lei pentru a ajunge măcar la nivelul anului 2020, când nu aveam vaccinurile Covid-19“, a precizat ministrul Ioana Mihăilă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel