Situație halucinantă! Familie testată negativ, pusă să stea în izolare: Nimeni de la DSP nu te bagă în seamă. M-a sunat poliția!

O femeie din Ploiești a povestit cum, deși întreaga familie a fost testată negativ, a trebuit să stea în izolare, după ce nimeni de la DSP nu i-a mai răspuns la telefon. Inițial, soțul acesteia fusese testat pozitiv la un spital de stat din București, a treia zi repetând testul la o clinică din Ploiești unde a primit rezultat negativ.  Femeia s-a trezit și cu poliția la ușă. 

"Am făcut nişte teste pentru plecarea în Grecia, la un spital de stat din Bucureşti. Eu sunt din Ploieşti. Am primit un telefon că soţul ar fi pozitiv. Am sunat la DSP Prahova în seara acelei zile de 16. La DSP Prahova mi s-a spus să stăm în casă. Am solicitat şi la clinică şi celor de la DSP să facem un nou test ţinând cont că probele au fost recoltate doar din nas. Nu s-a putut. Vineri, am sunat tot eu la DSP. Nu m-a contactat nimeni.  Cu ajutorul unor intervenţii, o clinică din Ploieşti a venit în cursul zilei de sâmbătă la noi acasă şi i-a recoltat probe soţului. Rezultatul a fost negativ", a povestit o femeie din Ploiești, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Nimeni nu răspunde, nu te bagă în seamă"

"Am sunat la DSP de zeci de ori pe zi. Nimeni nu răspunde, nu te bagă în seamă. Am revenit cu mail-uri să mi se comunice de ce mai trebuie să stăm în izolare în condiţiile în care pe data de 16 izolarea nu era obligatorie, ci cu titlu de recomandare. Nu voiam să mă duc cine ştie unde, dar am doi copii mici şi măcar în spatele blocului, unde nu luau contact cu nimeni, voiam să îi scot. Bineînţeles că nu mi-a răspuns nimic.

Acum două - trei zile, mi-a răspuns o doamnă la DSP, care mi-a spus: "da, până pe 29 trebuie să stați în izolare". Ținând cont de testele pe care le-am avut. I-am  expus problema femeii. Nu ne-a fost oferit niciun răspuns în scris, iar astăzi mă sună o doamnă doctor de la DSP şi îmi spune că perioada de izolare a fost până pe data de 29. M-a întrebat dacă mai vreau răspuns la solicitările pe care le-am făcut şi i-am spus că da, cel puţin pe mail, două rânduri să îmi scrie, pentru că mă aşteptam să îmi trimită decizie", a mai povestit femeia.

"Mă sună de la poliţie şi zice: Am venit să vedem dacă staţi în carantină"

"Pe data de 22 sau 21, când a intrat noua lege în vigoare cu izolarea obligatorie, mi se părea normal să emită o decizie ca eu să pot face o contestaţie. Bineînţeles că nu am primit nimic. În cursul acestei seri, am ieşit cu copiii în parc, după 14 zile de izolare, şi mă sună de la poliţie şi zice: "Am venit să vedem dacă staţi în carantină". Cum vă explicaţi dumneavoastră acest lucru? Am primit răspunsul de la DSP pe mail, la ora 17:10. Dacă eu nu aveam acest răspuns, eram bună de plată, de vreo amendă", a spus femeia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel