Situație dramatică pentru persoanele peste 80 de ani: INTERZIS la UPU, într-o zonă cu mulți români

Unitățile de Primiri Urgențe de la aproape toate spitalele din zona Cataloniei sunt pline, iar autoritățile solicită medicilor să nu mai interneze persoane vulneraile, de peste 80 de ani.

Autorităţile sanitare din regiunea autonomă spaniolă Catalonia i-au sfătuit pe medici să nu interneze în Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU), deja suprasolicitate, pacienţi cu coronavirus cu vârste de peste 80 de ani, informează EFE, care citează miercuri un document intern al Sistemului de Urgenţe Medicale (SEM) din Catalonia care a fost trimis încă din 25 martie lucrătorilor sanitari.

În prezent, unităţile de terapie intensivă sunt punctul critic al sistemului sanitar din Spania, una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus, cu peste 102.000 de cazuri confirmate şi 5.872 de pacienţi internaţi la UPU în întreaga ţară, potrivit datelor publicate miercuri.

Spitalele riscă să intre în colaps

Aceste UPU sunt la limita capacităţii de funcţionare în mai multe regiuni din Spania şi riscă să intre în colaps, mai ales în Catalonia şi Madrid, cu 1.769 şi respectiv 1.514 pacienţi, potrivit EFE.

Directorul medical al SEM, medicul Xavier Giménez, a precizat miercuri pentru agenţia de presă citată că este vorba de nişte recomandări, nu de instrucţiuni, care au fost luate pe baze ştiinţifice şi au la bază criterii etice. Documentul are sprijinul Consiliului Colegiului Medicilor din Catalonia, dar nu şi pe cel al Observatorului de Bioetică şi Drept al Universităţii din Barcelona, notează EFE.

Potrivit documentului citat, pacienţii de peste 80 de ani vor primi "doar terapie cu oxigen de înaltă concentraţie", iar dacă starea lor de sănătate nu se îmbunătăţeşte în 15 minute, "poate fi luat în calcul tratamentul de confort (morfină) pentru a calma senzaţia de dispnee".

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Spania, peste 85% dintre persoanele decedate în această ţară din cauza coronavirusului aveau peste 70 de ani, iar şase din zece aveau peste 80 de ani, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel