Situație dezastruoasă la Aeroportul Timișoara. Traficul a scăzut cu 99%

94% dintre angajați Aeroportului Timișoara sunt încă în șomaj tehnic din cauza traficului care a scăzut cu 99 %.

Directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Dan Idolu, spune că anul trecut traficul de pasageri a depășit 1,5 milioane. În medie, aeroportul era tranzitat zilnic de până la 2.000 de pasageri, față de numai 80 în prezent, scrie Mediafax. Declinul a început în 20 martie, când s-au întrerupt toate zborurile comerciale cu pasageri. Directorul susține că deşi acum s-a deschis traficul pe ruta Timişoara – Bucureşti, numărul pasagerilor este extrem de redus, iar ridicarea restricţiilor este necesară.

"S-au redus veniturile cu 98%"

Conducerea Aeroportului din Timișoara susține că în acest moment pasagerii români au fost preluaţi de aeroporturile din Budapesta, Belgrad şi Sofia. În prezent, la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara mai lucrează doar 6% din personal, restul fiind în şomaj tehnic, iar ca urmare a scăderii traficului instituția mai are bani în conturi pentru a supravieţui doar până pe 1 iulie.

„Noi am funcţionat ca o societate comercială pe acţiuni pe principii economice şi, neavând venituri, începând din 20 martie, cu 98% s-au redus veniturile, este evident că este o situaţie dezastruoasă. Traficul a scăzut undeva la 99%”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel