Situație absurdă la Spitalul Witting din Capitală. Un singur pacient COVID la ATI, în timp ce sute de oameni cu alte afecțiuni nu au unde se trata

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Situație absurdă la Spitalul Witting din Capitală. Un singur pacient cu COVID-19 este internat la ATI, în timp ce alte câteva sute de pacienți așteaptă să poată fi tratați în spital.

Situație absurdă la Spitalul Witting din Capitală, transformat în spital suport COVID.  Un singur pacient cu COVID-19 este internat la ATI, în timp ce ale câteva sute de pacienți așteaptă să poată fi tratați în spital. Medicii de la Spitalul Witting din Capitală spun că s-au făcut demersuri pentru redeschiderea spitalului și pentru pacienții cu alte afecțiuni, însă până acum nu au primit niciun răspuns. Medicul chirurg Laurențiu Ungureanu a vorbit despre această situație. El ar fi fost recent detașat de la Spitalul Witting, tocmai pentru că nu sunt pacienți. Medicul acuză conducerea spitalului.

"Noi, medicii chirurgi, stăteam de 9 luni de zile fără să ne mai practicăm meseria, așa că am cerut detașarea. Să ne înțelegem foarte clar, în momentul acesta există un singur pacient la ATI. Având în vedere câți sunt și în saloane, minus pacientul de la ATI, 329 la momentul 0 să spunem, pentru că în dinamică sunt mii de pacienți care pierd și toate lunile astea au fost mii de pacienți care au pierdut asistența medicală și îngrijiri. Trebuie să fie foarte clar că incompetența conducerii acestui spital a dus la această situație, dovadă fiind că documentația trimisă la DSP este incompletă. DSP a fost nevoit să retrimită documentația pentru refacere, motiv pentru care spitalul nu a putut fi redat pacienților non-COVID și acest lucru se întâmplă de peste două săptămâni. Săptămâna trecută au fost zile în care au fost 0 pacienți pe secția medicală COVID, iar cei care sunt acum internați sunt de fapt negativi la COVID. Practic se maschează o lipsă de activitate cu acești pacienți pe secția medicală COVID. În continuare spitalul este ținut cu acest statut complet absurd.", a declarat Laurențiu Ungureanu la Realitatea Plus.

Vasile Barbu: Presiuni fantastice pentru a nu se trece la circuitul normal

Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor,  a comentat situa'ia de la Spitalul Witting .

"Nu știu situația, dar au mai fost discuții acolo. Cred că este bine să luați și opinia conducerii acestui spital. Nu cunosc care este nivelul de competență al conducerii, dar știu că au încercat să facă demersuri, nu au reușit. Este un spital care aparține Ministerului Transporturilor. Aceste spitale care aparțin altor ministere decât Ministerul Sănătății sau unor primării, au o problemă, e mai veche. Acest spital trebuia să treacă de acum 2 săptămâni, din câte știu și eu. S-au făcut niște demersuri la DSP dar nu complete pentru că au fost și presiuni din alte părți, așa cum au fost presiuni și la Colentina, și la Foișor, presiuni fantastice pentru a nu se trece la circuitul normal.", a spus Vasile Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel