Situaţia epidemiologică din România, "îngrijorare serioasă" la Bruxelles. Raport EXPLOZIV

Un raport publicat de Centrul European pentru Controlul Bolilor indică faptul că situaţia epidemiologică din România provoacă "îngrijorare serioasă" la Bruxelles. 

"Conform ultimelor date disponibile CECB, ţările ale căror rate de infectare provoacă îngrijorare serioasă sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Franţa, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia şi Marea Britanie. Aceste ţări au fost categorisite aşa deoarece au un număr foarte mare de infectări şi o rată a infectărilor mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, precum şi rate ale mortalităţii ridicate", se arată în raport. 

Creşterea numărului de teste NU explică numărul mare de cazuri

UE atrage atenţia că numărul mai mare de teste nu este un motiv suficient pentru creşterea numărului de infectări zilnice în aceste ţări. De altfel, CECB observă şi o creştere a internărilor în spitale şi la ATI, ceea ce indică o escaladre a situaţiei epidemiologice. Astfel, probabilitatea infectării este foarte mare în aceste ţări pentru toată populaţia. 

IATĂ AICI RAPORTUL COMPLET. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel