Singapore, undă verde pentru vaccinul Pfizer-BioNTech. Este a șaptea țară care aprobă acest ser

Vaccin
Vaccin

O nouă țară anunță că a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

Singapore a anunţat luni că a aprobat vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat în colaborare de companiile Pfizer din Statele Unite şi BioNTech din Germania, transmite Agerpres. Primul lot de doze este aşteptat să sosească la sfârşitul anului, relatează EFE. Singapore devine astfel a șaptea țară care aprobă acest vaccin, după Regatul Unit, Canada, Bahrein, Arabia Saudită, Mexic și SUA.

"Cabinetul meu şi cu mine, inclusiv cei vârstnici, ne vom vaccina curând. Aceasta pentru a demonstra că inclusiv pentru persoanele mai în vârstă, ca mine, vaccinurile sunt sigure.", a spus premierul Lee Hsieng Loong, în vârstă de 68 de ani.

Lee, care a afirmat că ţara sa se numără printre primele ce vor primi vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, a precizat că viitoarea campanie de vaccinare va fi "voluntară" şi "gratuită" pentru conaţionali şi pentru persoanele cu şedere îndelungată. Autorităţile din Singapore, o ţară care a înregistrat 58.000 de contagieri şi 29 de decese de COVID-19 de la debutul pandemiei, vor urma un plan de vaccinare pus la punct de un comitet de medici şi de experţi. Potrivit premierului Lee, ţara sa a alocat 75 de miliarde de dolari (617 miliarde de euro) pentru acorduri de cumpărare de vaccinuri de la diferite companii farmaceutice, inclusiv de la cea americană Moderna şi de la Sinovac din China.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel