Simulare ÎNGRIJORĂTOARE! Ce se întâmplă în avion din cauza coronavirusului / video

O simulare îngrijorătoare arată cât de departe pot călători picăturile invizibile generate de un singur tuset în cabina unei aeronave.

O simulare îngrijorătoare arată cât de departe pot călători picăturile invizibile generate de un singur tuset în cabina unei aeronave, conform Business Insider. Videoclipul reprezintă cât de expuși sunt oamenii la coronavirus, atunci când circulă cu avionul.

Pe imagini se observă cum un singur tuset al unei persoane dintr-un scaun de pe rândul din mijloc proiectează un nor de mici picături, colorate descriptiv în mov, iar aceste particule ajung până în rândul din față.

Simularea, produsă de Școala de Inginerie Mecanică a Universității Purdue, SUA, vine dintr-un studiu din 2014 făcut cu inginerii Beoing, în încercare de a determina dacă schimbarea ventilării aeronavei afectează riscul de a contacta SARS.

Videoclipul este o simulare a unui avion Boeing 767

Filtrele sunt astfel ineficiente

Zeci de companii aeriene, dintre care multe foarte afectate de actuala criză de coronavirus, s-au mândrit cu siguranța zborului și au asigurat oamenii că avioanele folosesc filtre speciale care minimizează riscul de a se infecta, transmite The Washington Post.

Aceste filtre de eficiență înaltă sau HEPA au milioane de straturi care blochează particulele nedorite și amestecă aerul din cabină cu cel care intră în motoarele avioanelor, creând astfel un amestec proaspăt de aer recirculat.

Lipsește o piesă din puzzle - coronavirusul poate că nu este aeropurtat

Însă, chiar dacă aceste filtre sunt eficiente la recirculat aerul, pasagerii sunt expuși la particulele minuscule de tuse înainte ca acestea să poată fi filtrate.

Simularea Purdue a fost creată presupunând că SARS este un virus aeropurtat. Nu este clar dacă SARS-COV-2, care provoacă boala Covid-19, se răspândește prin aer. OMS t ransmite că virusul nu este aeropurtat și că nu se poate transmite dacă oamenii stau la peste 1,8 m distanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel