Simptomele de lungă durată ale copiilor cu Covid. Se cere vaccinarea lor! ”PROTEJAȚI-VĂ creierele și corpurile încă în curs de dezvoltare”

Simptomele de lungă durată a copiilor cu Covid. Se cere vaccinarea lor! ”PROTEJAȚI-VĂ creierele și corpurile încă în curs de dezvoltare”
Simptomele de lungă durată a copiilor cu Covid. Se cere vaccinarea lor! ”PROTEJAȚI-VĂ creierele și corpurile încă în curs de dezvoltare”

Majoritatea copiilor care fac Covid-19 fie sunt asimptomatici, fie au simptome ușoare, dar există unii care dezvoltă simptome persistente. Este ceea ce se numește ”Covid de termen lung”.

Simptomele pot include dureri de cap, oboseală, confuzie mentală, dureri musculare, convulsii și chiar paralizie, scrie Mirror. Conform sursei citate, mulți medici de familie ignoră afecțiunea deoarece marea majoritate a copiilor care face Covid-19 nu suferă simptome sau efecte pe termen lung.

Experții propun un program specific de vaccinare pentru copii și noi măsuri în școli, școli care în Marea Britanie sunt închise și se așteaptă să se redeschidă în martie.

Un studiu al Oficiului Național de Statistică al Regatului Unit arată că 15% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani și 13% dintre cei cu vârste între 2 și 11 ani încă prezintă simptome la cinci săptămâni după un test Covid pozitiv. În cifre absolute, ar fi în jur de 74.000 de minori.

Anthony Costello, medic pediatru și fost director al OMS pentru sănătatea copiilor, a declarat că „există multe îngrijorări” și potrivit lui, jumătate dintre copii ar putea dezvolta Covid-19 dacă nu sunt vaccinați.

Profesorul Gabriel John Scally, medic de sănătate publică din Irlanda de Nord și fost director regional de sănătate publică pentru sud-vestul Angliei, a îndemnat guvernul britanic să înceapă vaccinarea celor sub 18 ani pentru a-și proteja creierele și corpurile „încă în curs de dezvoltare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel