Simptomele COVID-19, diferite la copii. Condiţia pentru risc de transmitere ZERO

Copiii au simptome complet diferite de adulţi în cazul infectării cu coronavirus, au concluzionat cercetătorii. 

„Ştim că tinerii şi copiii au, în cazul unei infecţii cu SARSCoV-2, simptome diferite de adulţi. La ora actuală, se pare că la copii avem de-a face cu dureri de cap, febră şi oboseală - aşadar pierderea mirosului sau tusea nu sunt semne definitorii ca în cazul adulţilor. În cazul apariţiei unor astfel de simptome, copilul trebuie ţinut acasă”, punctează expertul român format la celebra universitatea Harvard, Mihnea Boştină, conform Adevărul

Risc de transmitere între copii?

Începutul şcolii ar putea reprezenta o problemă în ceea ce priveşte transmiterea coronavirusului între copii, dar şi de la copii la adulţi, se tem părinţii. 

„Transmiterea între copii este aproape nulă, pentru că ei nu expectorează şi nu au posibilitatea să transmită o cantitate foarte mare de virus, aşa că măsurile de igienă, respectarea distanţei între copii şi spălatul mâinilor, purtarea măştii, reduc peste 90% posibilitatea infectării între copii. Persoanele care pot transmite cel mai frecvent în această situaţie boala ar fi profesorii, îngrijitorii, personalul de întreţinere. Noi ne ferim de copii. Profesorii vor putea transmite. Este foarte clar, copiii transmit foarte greu boala. Ca să transmiţi boala trebuie să ai un strănut puternic, să ai secreţii masive. Copilul nu are“, spune medicul de familie Viorel Dumitrescu, amintind că, spre exemplu, s-a dovedit că micuţii nu pot transmite tuberculoza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel