Urmărește emisiunea live


Și Vietnam produce vaccin anti-COVID. Va fi disponibil în 2021

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Patru companii vietnameze lucrează pentru a produce vaccinuri anti-COVID. Unul dintre seruri este aproape gata.

Nanocovax, primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Vietnam, este aşteptat să fie gata pentru utilizarea pe plan intern până în al patrulea sfert al lui 2021, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, potrivit Agerpres.

"Oprirea pandemiei depinde în mare măsură de dezvoltarea vaccinurilor", a precizat Ministerul amintit într-o declaraţie.

În total, patru companii vietnameze lucrează pentru a produce vaccinuri, însă în cazul Nanocovax procesul de dezvoltare este într-o fază semnificativ mai avansată.

 

Vaccinarea în Vietnam



Vietnamul a primit primele sale vaccinuri anti-COVID-19 la sfârşitul lunii februarie, când 117.600 de doze din vaccinul produs de AstraZeneca, aprobat pentru utilizare în ţară la începutul lunii ianuarie, au ajuns pe aeroportul Tan Son Nhat din oraşul Ho Şi Min.

Vietnamul a început să ofere vaccinări anti-COVID-19 în luna martie, prioritatea fiind acordată lucrătorilor din sistemul medical, aflaţi în prima linie, şi cetăţenilor vulnerabili. Autorităţile au declarat că se aşteaptă să primească cel puţin 60 milioane de doze de vaccin în 2021, dintre care 30 de milioane vor fi furnizate prin mecanismul COVAX. Alte 1,3 milioane de doze de vaccin AstraZeneca sunt aşteptate în aprilie prin această schemă.

Pe 26 februarie, Ministerul Sănătăţii din Vietnam a aprobat pentru utilizare de urgenţă vaccinul rusesc Sputnik-V. Responsabilii din domeniul sanitar au aprobat, de asemenea, vaccinul produs de Moderna. În august 2020, Vietnamul s-a înregistrat pentru a cumpăra între 50 şi 150 milioane de doze de vaccin fabricat în Rusia, însă rămâne neclar exact câte doze intenţionează să cumpere ţara. Până în prezent, Vietnamul a înregistrat oficial 2.560 de cazuri de COVID-19 şi 35 de decese provocate de această boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel