Shanghai modifică regulile Covid-19. Orașul va fi împărțit în trei zone, iar unii oameni au voie să iasă timp de o oră afară

Locuitorii din Shanghai plătesc actori africani care să le trimită urări de bine, pentru a rezista mai ușor carantinei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Locuitorii din Shanghai plătesc actori africani care să le trimită urări de bine, pentru a rezista mai ușor carantinei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Orașul Shanghai va fi împărțit în trei, după ce acesta s-a confruntat cu o creștere exponențială a numărului de cazuri Covid-19 și a intrat în lockdown.

Shanghai va fi împărțit în trei niveluri, în funcție de cazurile recente, pe fondul furiei crescânde din cauza penuriei de alimente și a blocării accesului la facilități esențiale. Astfel, orașul a ușurat lockdown-ul pe tot cuprinsul centrului urban.

Autoritățile din Shanghai au introdus sistemul de control al bolilor pe trei niveluri, permițând rezidenților din zonele în care nu au fost raportate cazuri timp de 14 zile să-și părăsească casele, atâta timp cât respectă protocoalele de sănătate și rămân în sub-districtul lor. Cei care locuiesc în zone în care niciun caz nu a fost confirmat timp de șapte zile au voie să primească alimente sau să facă o plimbare de o oră la o locație stabilită.

Oficialul municipal al sănătății Wu Qianyu a subliniat necesitatea unor controale continue la o conferință de presă.

„După o perioadă lungă de izolare, este de înțeles că oamenii vor să iasă și să ia puțin aer, trebuie să meargă la cumpărături pentru alimente și medicamente, să meargă pentru tratament medical”, a spus ea. „Dar dacă mulți oameni se adună într-un mod dezordonat, vor aprea pericole pentru activitatea noastră de prevenire a epidemiei.”, a adăugat ea.

Dintre cele 17.600 de comunități ale orașului, aproximativ 7.624 rămân în cea mai strictă izolare, iar oamenii de acolo trebuie să rămână în case.

Gu Honghui, secretarul general adjunct al guvernului municipal din Shanghai, a declarat că zonarea va fi actualizată în mod regulat, în funcție de situația din fiecare comunitate, conform AlJazeera.

Lockdown în Shanghai, consecințe pentru UE. Mircea Coșea: Efect de sancțiune economică

Redacția DC News l-a contactat pe economistul Mircea Coșea pentru a explica dacă vor fi efecte în lanțurile de aprovizionare de pe glob, cu precădere în Uniunea Europeană, ca urmare a lockdown-ului care a fost instituit într-unul din cele mai mari centre comerciale de pe continentul asiatic: 

„Apariția acestei epidemii a fost, încă de la bun început, o problemă greu de înțeles. Shanghai are populația aproape cât România, iar închiderea orașului mi se pare o chestiune cu totul specială, greu de gestionat și cu efecte economice extraordinar de dure. Nu știu exact ce se întâmplă acolo, nu știu de unde a repornit și ce va face. Problema este că apariția unor astfel de carantine, care au efecte economice extraordinare, sunt periculoase pentru zonele de care depinde în mare măsură Europa sau Uniunea Europeană, pentru că Shanghai-ul, dacă ne uităm pe harta producției, importului și exportului, este o zonă extrem de importantă pentru diferite industrii de care depinde Uniunea Europeană, cum ar fi industria auto, industria IT, industria farmaceutică și o serie întreagă de alte industrii care țin de subansambluri pentru industrii mai mari.

Atunci când o zonă ca aceasta, care este mare producătoare de elemente esențiale pentru industriile altor țări, avem de-a face, practic, cu o sancțiune economică, efectele sunt aceleași. Arată, încă o dată, ce înseamnă dependența pe care Occidentul, în principal Uniunea Europeană, a dezvoltat-o, cu bună știință, de aprovizionarea din zone care i-au convenit, într-o anumită perioadă, datorită costurilor mai mici cu materia primă și cu forța de muncă. Acum se plătește, de fapt, și prin această carantină, o greșeală pe care Occidentul a făcut-o, aceea de a delocaliza părți importante ale lanțului valoric în țări care, la un moment dat, pot să devină esențiale pentru continuarea lanțului valoric pentru anumite produse.“, a precizat economistul (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel