Serviciul secret britanic a divulgat acțiunile Chinei și Rusiei

Șeful MI5, Ken McCallum, acuză Rusia, China și mai multe organizații teroriste că sunt interesate de secretele deținute de statul britanic.

Noul șef al MI5, Ken McCallum, a declarat că amenințările de spionaj prezentate de China și Rusia asupra Regatului Unit sunt „în creștere în severitate și complexitate”, în timp ce amenințarea teroristă de la Statul Islamic și extrema dreaptă „persistă la scară largă”. Acesta a mai precizat că Marea Britanie se confruntă cu amenințări „până la asasinate” și a amintit de otrăvirea Alexei Navalnîi, amenințări la adresa economiei, cercetări academice, infrastructură și, mult discutat, amenințări la adresa democrației britanice. 

Activitatea MI5 a fost dominată de antiterorism în ultimele două decenii. Reprezentanții serviciului secret au declarat în ultima actualizare că au zădărnicit 27 de comploturi teroriste în ultimii patru ani, inclusiv opt venite din partea extremei drepte.

McCallum a spus că amenințarea extremei drepte „crește din păcate” și există îngrijorări deosebite cu privire la faptul că tinerii sunt atrași de gândirea de extremă dreaptă, deși, spre deosebire de terorismul islamist, mișcarea a rămas fragmentată, fără niciun grup unificator care să se concentreze asupra comploturilor teroriste.

Rusia este interesată de cercetările privind COVID-19

În iulie, Marea Britanie a acuzat Rusia că a încercat să fure secrete legate de COVID-19 prin piratarea laboratoarelor de cercetare din Marea Britanie, Canada și SUA. Activitățile rusești includ, de asemenea, eforturi de discreditare a vaccinurilor occidentale pe rețelele de socializare. McCallum a spus că MI5 a redistribuit „cercetarea inițială făcută asupra substanțelor chimice toxice pentru a ajuta la înțelegerea modului în care coronavirusul s-ar putea dispersa în anumite medii”. El a adăugat: „În ceea ce privește vaccinul, am lucrat pentru a proteja integritatea cercetării din Marea Britanie”, conform TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel