Senatorul Martha McSally, violată în timp ce era militar în forțele aeriene

Abuzurile asupra femeilor din Armata Americană au crescut cu 10%, conform unei statistici a Departamentului de Apărare, scrie The Guardian.

Senatorul Martha McSally, prima femeie pilot pe avioane de vânătoare, a declarat că a fost violată când activa în cadrul forțelor aeriene de către un ofițer superior. Republicanul din Arizona a activat 26 de ani în cadrul armatei. Dezvăluirea a fost făcută la o audiere a Senatului, cu privire la eforturile serviciilor armate de a preveni atacurile sexuale. McSally a spus că nu a raportat că a fost agresată sexual deoarece nu avea încredere în sistem și a spus că este rușinată și confuză. Ea a refuzat să spună cum se numește ofițerul care  a violat-o.

"Am fost tăcută atâția ani, dar mai târziu în cariera mea, în timp ce militarii se luptau cu scandalurile și răspunsurile lor inadecvate, am simțit nevoia de a lăsa pe unii să știe că și eu am fost un supraviețuitor", a spus ea, povestind ceea ce i sa întâmplat.
"Am fost îngrozită de modul în care a fost tratată relatarea mea. Aproape că m-am despărțit forțat de Forțele Aeriene după 18 ani de serviciu peste dorința mea. La fel ca multe victime, m-am simtit ca si cum sistemul m-a violat din nou", a mai spus ea.
Rapoartele de agresiuni sexuale în armată au crescut cu aproape 10% în 2017.

Purtătorul de cuvânt al Forței Aeriene, căpitanul Carrie Volpe, a declarat: "Suntem îngrijorați și triști pentru ceea ce a trăit senatorul McSally și suntem alături toate victimele asaltului sexual. Suntem convinși în angajamentul nostru de a elimina acest comportament condamnabil și încălcarea încrederii în rândurile noastre."

Vezi și: Bruxelles. Înalt funcţionar european, condamnat pentru viol 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel