Șeful OMS, dezamăgit că țările subdezvoltate nu au acces la vaccinul anti-COVID-19

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

Tedros Adhanom Ghebreyesus este dezamăgit de faptul că țările subdezvoltate și cele în curs de dezvoltare nu au acces la vaccinul anti-COVID-19.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că există o „problemă clară” că țările subdezvoltate și în curs de dezvoltare nu primesc încă provizii de vaccinuri COVID-19.

"Țările bogate au cea mai mare parte a aprovizionării", a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că a cerut țărilor și producătorilor să nu mai facă tranzacții bilaterale în detrimentul facilității de partajare a vaccinului COVAX.

La începutul acestei săptămâni, OMS a declarat că instalația COVAX a strâns 6 miliarde de dolari din 7 miliarde de dolari pe care i-a dorit ​​în 2021 pentru a ajuta la finanțarea livrărilor către 92 de țări în curs de dezvoltare, cu mijloace limitate sau fără mijloace de a cumpăra vaccinuri pe cont propriu. Până în prezent, țările dezvoltate, inclusiv Marea Britanie, membrii Uniunii Europene, Statele Unite, Elveția și Israel au fost în fruntea livrărilor de vaccinuri de la Pfizer și partenerul BioNTech, dar și Moderna și AstraZeneca, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel