Secţiile ATI, suprapopulate. Nelu Tătaru, apel la cetăţeni: Două săptămâni CRUCIALE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că urmează niște săptămâni cruciale în privința gestionării pandemiei, numărul infectărilor fiind în creștere,  iar gestionarea ATI este prioritară în aceste momente.

 

”Din punctul meu de vedere, sunt doua săptămâni cruciale, în care dacă reuşim să începem să respectam regulile, adică să evităm zonele aglomerate, să evităm lipsa de colaborare atunci când se cere purtarea măștii în interior sau în mijloacele de transport în comun, putem lăsa timpul corpului medical să gestioneze cazurile sunt în acest moment în terapie intensivă. Acolo văd o adevărată îngrijorare în momentul în care ATI va fi suprapopulată. Sunt și previziuni sumbre, cum sunt cele la 1600 de cazuri pe zi, dar eu sper să nu ajungem acolo și nu depinde doar de noi, depinde de fiecare dintre noi în măsura în care înțelegem să respectăm aceste reguli. În acest moment, suntem la 799 de cazuri noi confirmate din aproape aproape 19000 de teste. Suntem cam în aceeași perioadă de ușoară creștere, în contextul unei creșteri de patru săptămâni. Față de aprilie, avem și măsuri de relaxare, avem și un vid legislativ pe care sper să îl putem recupera odată cu promovarea legii. Consider că colaborarea tuturor face ca, în decurs de 2-3 săptămâni, să putem echilibra această situația, să mergem pe o pantă descendentă”, a declarat Nelu Tătatu la Antena 3.

Ministrul Sănătății spune că atâta timp cât a existat o colaborare și „am vorbit toți aceeași limbă“, până în urmă cu 4-5 săptămâni, ne aflam pe o pantă descendentă. 

”Nu rămâne decât ca fiecare dintre noi să ne facem partea noastră din această colaborare. Noi tratăm efectiv ce avem în spitale, populația să respecte acele reguli, iar cei în Drept să ne dea posibilitatea să putem aplica o legislație pentru a a avea pârghiile să gestionăm acestă situație. Pentru cei care s-au relaxat, le spun că nu este timpul, mai trebuie să facem un efort ca să putem iredica și acest moment pandemic”, a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel