Secţia de anchetare a magistraţilor, susţinută. Mesajul FERM al unui judecător

Loredana Brumă / 01 Martie 2019 / 10:02
Justiție
Justiție

Judecătoarea Mădălina Afrasinie se numără printre cei care susţin secţia de anchetare a magistraţilor. Mai mult, aceasta nu crede în protestul angajaţilor din justiţie, din ultima perioadă. 

"Ca să înțelegeți de ce eu, JUDECĂTOR, pledez cauza secției nou înființate si de ce nu cred in acest protest!

Dl procuror Gheorghe Stan a declarat ca: La data la care a devenit operationala sectia, aceasta a preluat un numar de 1422 dosare in curs de solutionare, din care un procent de peste 70%au fost inregistrate ca urmare a unor sesizari din oficiu, dosare cu o vechime in sistem de cel putin 2 ani si care erau lasate in nelucrare.

Trebuie precizat ca majoritatea sesizarilor din oficiu SUNT IN LEGATURA DIRECTA DE CAUZALITATE cu solutiile pronuntate de magistrati, in special de judecatori, in dosarele instrumentate de acestia si indiferente de materia in care acestia judeca – civil sau penal -sau gradul de jurisdictie in care functioneaza", a spus Mădălina Afrasinie.

Numărul magistraţilor care protestează faţă de Ordonanţa 7 este din ce în ce mai mare. Aceştia susţin că ordonanţa de urgenţă ar putea bloca sistemul şi clatină serios independenţa Justiţiei.