EXCLUSIV  SECRETUL modelului suedez de luptă cu Covid-19. Irinel Popescu: Aceasta e explicaţia

Suedia
Suedia

Acad Prof. Dr. Irinel Popescu a vorbit, în emisiunea "Academia de Sănătate", despre modelul suedez de luptă împotriva coronavirusului, explicând şi care sunt argumentele care au stat la baza adoptării acestei strategii. 

"Vorbesc de strategii de ţară în faţa acestei pandemii. Şi iată că Suedia a cărei strategie o cunoaştem cu toţii, a fost aceea de a înfrunta pandemia fără să oprească aproape deloc economia, recomandând nişte măsuri generale care sunt valabile şi acum: portul măştii, distanţarea, igiena mâinilor în special, stabilind grupurile de populaţie vulnerabile şi anume bătrânii, cei aflaţi în cămine, în instituţii sociale, dar continuând în mod normal viaţa, lăsând economia să funcţioneze şi aşteptând ca o mare parte din populaţie să capete imunitate, factor important pentru controlul pandemiei.

În ce măsură a  a obţinut Suedia aceste lucruri e greu de spus. Totuşi nu se poate nega faptul că în momentul de faţă au doar 13 bolnavi la ATI şi că rata deceselor a ajuns la un deces pe zi. Sunt cifre care susţin strategia adoptată de sudezi. Probabil că modelul suedez a reuşit în primul rând datorită disciplinei populaţiei. Iată că atunci când această disciplină funcţionează impecabil lucrurile pot să funcţioneze", a explicat prof.dr. Irinel Popescu.

"E o boală cu care ne vom confrunta pe termen lung"

"Iar filosofia care a stat la baza acestei strategii a fost aceea că suedezii au înţeles de la bun început că e o boală cu care ne vom confrunta pe termen lung. Dacă ar fi fost o boală cu care ne-am fi confruntat pe termen scurt, 1-4 luni, carantina poate că ar fi fost o soluţie. Atâta vreme cât se întrevede acest lucru (n.r. - început că e o boală cu care ne vom confrunta pe termen lung), strategia de carantină are puţine şanse, pentru că pe de o parte rezolvă unele lucruri, dar pe de altă parte agravează atât de multe alte lucruri încât este imposibil să constituie o soluţie", apreciază Irinel Popescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel