EXCLUSIV  ”Secretul” cifrelor de coronavirus în judeţul unde șef PSD e Ciolacu. Primarul Toma dă explicații!

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a explicat care au fost măsurile luate în contextul pandemiei de coronavirus, explicând şi cum se face că Buzăul este printre judeţele cu cele mai puţine cazuri de infectare cu Covid-19.

Care este ”secretul” de la Buzău în lupta cu coronavirusul? Cum de aici sunt doar 14 cazuri de persoane infectate cu Covid-19? Primarul Constantin Toma a enumerat, pentru DC News, măsurile care s-au luat la nivelul municipiului Buzău pentru a scădea riscul de răspândire a coronavirusului, apreciind că numărul redus de cazuri înregistrate în momentul de faţă se datorează faptului că măsurile luate la nivel naţional prin ordonanţe militare au fost implementate mult mai devreme în Buzău.

"Toate autorităţile şi-au făcut treaba şi cred că a contat şi faptul că noi am fost şi prima localitate din România care a avut Comitet local de urgenţă şi am luat o serie de măsuri care, mai târziu, s-au impus la nivel naţional prin ordonanţe militare: purtarea de măşti, dezinfectarea tuturor străzilor, trotuarelor, parcărilor, a scărilor de bloc. Amplasarea de dozatoare cu dezinfectant la fiecare scară de bloc (1.690) plus o reţea de lavoare mobile amplasate în faţa tuturor supermarketurilor, la intrarea în toate pieţele, gări, autogări şi care sunt extrem de utilizare. 

În acelaşi timp, am dispus amplasarea de covoare cu cloramină atât la intrările în blocuri (aici le-am pus noi) cât şi la toate unităţile, instituţiile, magazinele unde intră oameni. De asemenea, ne-am dotat cu instalaţii cu ultraviolete pentru dezinfectarea spaţiilor publice. Cred că şi aceste măsuri au contribuit la a avea unul dintre ultimele locuri din România în ceea ce priveşte cazurile de coronavirus", ne-a explicat primarul Toma.

Activitatea economică a continuat

"Cu toate acestea, am lăsat ca toate fabricile, şantierele, să lucreze. Noi ne-am angajat să deservim aceste unităţi cu autobuze pentru transportul muncitorilor. Suntem printre primii din ţară care, din cauza lipsei de forţă de muncă, am extins transportul în comun din municipiu către 41 de localităţi rurale, 20-25 km de Buzău. Toată lumea e obligată să poarte măşti şi transportăm un om-un loc. În plus, avem zeci de patrule, intrările în oraş sunt păzite. Fără lipsă de modestie, cred că ne-am făcut treaba mai bine decât alţii", ne-a mai declarat primarul Constantin Toma.

Ce se întâmplă în perioada sărbătorilor pascale

"Dat fiind faptul că piaţa centrală se aglomerase şi nu o mai puteam controla, am impus măsurile din supermarketuri: 2 metri distanţă între oameni, cu aşteptate la intrarea în piaţă pentru a evita aglomeraţia. Am avut 1.400 de persoane izolate și am mai rămas cu circa 130; practic în municipiul Buzău avem o singură persoană infectată, din cele 14 înregistrate la nivelul judeţului", ne-a mai declarat edilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel