EXCLUSIV  Sebastian Ghiță, achitat. Lucian Bolcaș: S-a făcut dreptate. Ceva mai scandalos n-am văzut

Roxana Neagu / 14 iun 2018 / 13:46 Salveaza PDF Comentarii
Lucian Bolcaș
Descriere foto: Lucian Bolcaș

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit pentru DCNews despre achitarea lui Sebastian Ghiță de către ÎCCJ. 

Sebastian Ghiță a fost achitat de ÎCCJ, decizie nu este definitivă. 

”Există un minunat poem, scris de Giorgos Seferis, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, care se încheie cu următorul vers: Și s-a făcut dreptate. Eu asta spun acum: Și s-a făcut dreptate. Ceva mai scandalos decât trimiterile în judecată a ultimilor ani eu n-am văzut.” a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews. 

Acesta a adăugat: ”Eu n-am văzut asemenea dosare prin care realitatea faptică și adevărul juridic să fie sfidate într-un asemenea hal. Ceea ce este important nu este că un anume procuror a procedat în acest mod, ci că a existat o mentalitate în cadrul acestei instituții, DNA, care să le permită să procedeze în condițiile în care nu le păsa de nicio consecință, de nicio repercusiune și urmăreau numai a câștiga merite substanțiale în fața șefilor lor.

Este extraordinară această hotărâre prin consecințele pe care le are și pe plan internațional, din cauza acestei trimiteri în judecată, Sebastian Ghiță a fost nevoit să fugă din patria sa. A fost alungat de către acești nemernici din patria sa, este un lucru cu rezonanțe absolut deosebite.”

Vezi și: Sebastian Ghiță, achitat. Arestul, revocatTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26