Se vede lumina de la capătul tunelului. Italia plănuiește să renunțe la autoizolare

Italia a prezentat un plan de a pune capăt stării de urgență, care durează deja de o lună, după ce numărul de decese zilnice înregistrat este cel mai scăzut din ultimele două săptămâni. 

Italia fost cea mai lovită țară de coronavirus din Europa, cu aproape 129.000 de cazuri confirmate și 15.887 de decese. Însă, ieri, a înregistrat cel mai scăzut număr zilnic de decese din cauza Covid-19, de la 19 martie încoace, - 525 de cazuri - după ce a coborât sub Marea Britanie, pentru prima dată, cu o zi înainte.

Numărul de pacienți din unitățile de Terapie Intensivă a scăzut, în timp ce cazurile noi au înregistrat cea mai mică creștere în cinci zile - 4.316. Șefii italieni din domeniul sănătății discută, acum, despre posibilitatea ridicării restricțiilor, în „faza a doua" a strategiei de luptă cu coronavirusul.

"Curba a început să coboare"

"Curba a început să coboare. Este un rezultat pe care trebuie să-l obținem zi de zi. Dacă datele sunt confirmate, trebuie să începem să ne gândim la a doua fază și să menținem la un nivel mic răspândirea acestei boli", a declarat Silvio Brusaferro, șeful Institutului Superior de Sănătate din Italia, potrivit The Sun.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a prezentat o serie de măsuri, inclusiv mai multe testări și o îmbunătățire a sistemului de sănătate local, destinate să permită reducerea treptată a restricțiilor. "Urmează luni dificile. Sarcina noastră este să creăm condițiile pentru a trăi cu virusul, cel puțin până la dezvoltarea unui vaccin", a declarat acesta pentru La Repubblica.

Strategia Italiei - Faza a doua

Starea de urgență va dura, oficial, până pe 13 aprilie. Însă este de așteptat ca acest termen să fie extins. Speranza a declarat că este prea devreme să spună când ar putea fi ridicate restricțiile, potrivit The Sun.  Ministrul a declarat că a emis o notă care conține cinci principii în jurul cărora guvernul intenționează să gestioneze așa-numita „fază a doua" a situației de urgență - când restricțiile încep să se mai "relaxeze".

El a spus că distanțarea socială va trebui menținută, cu utilizarea mai mare a dispozitivelor individuale de protecție, cum ar fi măștile. Și sistemele de sănătate locale ar urma să fi consolidate, pentru a permite un tratament mai rapid și mai eficient al cazurilor posibile de Covid-19. Testarea și „urmărirea contactelor" ar urma să fie, de asemenea, extinse, incluzând chiar utilizarea aplicațiilor pentru smartphone-uri și alte tehnologii, în timp ce o rețea de spitale dedicate exclusiv tratării pacienților cu coronavirus ar urma să fie înființate.

Dar, în ciuda luminiței de la capătul tunelului, oficialii îi îndeamnă pe italieni să nu lase jos garda și să rămână în case.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel