Se vaccinează Patriarhul Daniel? Vasile Bănescu (BOR), răspuns în DIRECT: Acest vaccin abia a apărut...

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a vorbit despre implicarea Bisericii în campania de vaccinare. Acesta a spus în premieră dacă Patriarhul Daniel se va vaccina.

Întrebat dacă se va vaccina Patriarhul Daniel și dacă da, dacă va fi comunicat public, Vasile Bănescu a răspuns, în direct la B1 TV:

"În mod cert, dacă se va ajunge la posibilitatea acesta, de a primi vaccinul, lucrul acesta va fi făcut public. Ca oricare dintre noi, părintele Patriarh trebuie să se consulte cu medicul de familie. Acest vaccin abia a apărut, e foarte important să se consulte cu medicul de familie, pentru că profilul medical al fiecăruia trebuie să fie unul permisiv la vaccin".

Ce spune despre implicarea Bisericii în campania de vaccinare împotriva COVID-19

"O opțiune adecvată în legătură cu acest pas, a ne vaccina sau a nu ne vaccina, trebuie să apară într-un cadru al informațiilor curate, din surse sigure, din surse instituționale. O astfel de opțiune este total nerecomandabil să apară într-un cadru al dezinformării. De aceea, această campanie de informare poate să includă cultele religioase, acest lucru însemnând ceea ce s-a petrecut concret în spațiul Patriarhiei Române, primirea de la Secretariatul de stat pentru culte a unei broșuri informative.

Mesajul Bisericii a fost și rămâne acesta: opțiunea pentru vaccinare trebuie luată în consultare cu medicul de familie, în mod ideal, aș adăuga, cu medicul de familie care s-a vaccinat el însuși, pentru că o mărturie personală din partea unei persoane credibile cântărește foarte mult. (...) Biserica nu va recomanda alegerea unui vaccin sau a altuia. Inclusiv medicii discută despre asta, există rezerve în legătură cu anumite efecte secundare. Profilul medical al fiecăruia și accesul la vaccin sunt lucruri care trebuie discutate exclusiv cu medicii și Biserica nu se amestecă în asta, dar drumul de la scepticism, de la ezitare, la încredere, acest drum trebuie parcurs prin informare", a completat Vasile Bănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel