Se ÎNCHID școlile. Rafila: Este o decizie politică și asta este. S-a luat!

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat că se vor suspenda cursurile. Cu toate acestea nu se pune încă problema în România a extinderii virusului în comunitate. 

”O astfel de măsură poate fi luată când există un context epidemiologic care să pună problema transmiterii în comunitate, ceea ce nu este cazul. Este o decizie politică și asta este. S-a luat. Probabil că va fi prelungită această măsură pentru că în perioada următoare cu siguranță va crește numărul de cazuri și în țara noastră și este important să prevenim transmiterea comunitară”, a precizat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, în direct la România TV

Măsuri pentru limitarea infecțiilor

”O atitudine la care trebuie să ne gândim este aceea de limitare a călătoriilor, mă refer la Italia, Franța și Germania. Aceasta este una dintre măsurile care ar putea să limiteze introducerea unor cazuri noi de coronavirus. O a doua măsură cred că se referă la identificarea persoanelor vârstnice, vulnerabile, iar comunitățile să indentifice persoanele fără posibilitate, care ar putea avea nevoie de medicamente. Acest lucru trebuie foarte bine luat în serios. Când vom constata că vom avea multe cazuri, atunci aceste persoane trebuie protejate”, a mai spus Alexandru Rafila. 

Se poate ajunge la o epidemie?

Întrebat dacă există vreun pericol ca România să ajungă în situația Italiei, Alexandru Rafila a precizat: 

”Fiind vorba despre o boală transmisibilă, care nu este suficient cunoscută, trebuie luat în vedere orice scenariu și tocmai de aceea trebuie să ne pregătim, să identificăm persoanele vulnerabile. Ceea ce se întâmplă în Italia este consecința îmbolnăvirii a multor persoane în vârstă”, a completat Alexandru Rafila la România TV. 

Premierul Ludovic Orban a anunțat în această seară că se suspendă toate cursurile în perioada 11 martie - 22 martie. Perioada ar putea fi extinsă în funcție de evoluția infecțiilor cu coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel