Se elimină masca în exterior. Arafat, anunț oficial

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Raed Arafat, șeful DSU, a anunţat noi măsuri de relaxare.

În cadrul conferinței de presă de marți seara, Raed Arafat a anunțat eliminarea măsurii de purtare a măștii în aer liber:

„Se elimină obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise și rămâne limitată la spațiile deschise aglomerate și anume: stații de autobuz, locurile unde se formează cozi, piețe, târguri și așa mai departe. Acestea vor fi locurile unde se va mai purta mască în spațiile deschise, iar portul acesteia rămâne obligatoriu în spațiile închise. Mai ales, vorbim și de transportul în comun, unde portul măștii de protecție rămâne obligatoriu“, a precizat Raed Arafat, șeful DSU.

Se elimină interdicția circulației pe timpul nopții. Crește intervalul orarului de la magazine

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că se elimină interdicția circulației pe timpul nopții și crește intervalul orarului de la magazine.

„Situația noastră, acum, este mai bună decât în urmă cu două-trei săptămâni. Astfel, după mai multe discuții, s-a ajuns la implementarea unor măsuri pentru următoarea perioadă, care vor modifica restricțiile din acest moment.“, a spus, înainte de toate, Raed Arafat. 

Șeful DSU a afirmat apoi că „se propune în cadrul acestei hotărâri eliminarea interdicției de circulație a persoanelor în cursul nopții.“

„După cum cunoașteți, era limită ora 23:00, după care era circulația oprită pentru persoanele care nu sunt vaccinate și nu sunt trecute prin boală. Astfel, aceste restricții se elimină.“, a adăugat el (citește AICI). 

Comisarul european pentru sănătate le cere statelor membre UE să-şi coordoneze restricţiile de circulaţie

Comisia Europeană a făcut apel marţi la Cei 27 să-şi coordoneze restricţiile de circulaţie în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 şi a îngrijorărilor privind varianta Omicron, lansând din nou un apel la accelerarea campaniilor de vaccinare, relatează AFP. 

„Este esenţial să menţinem o abordare în întregime coordonată' în restricţiile la frontiere şi în recomandările către călători pentru 'a garanta existenţa unor măsuri previzibile pentru cetăţeni“, a subliniat comisarul european Stella Kyriakides cu prilejul unei reuniuni a miniştrilor europeni ai sănătăţii la Bruxelles (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel