Se cunoaște deja că vaccinurile au efecte benefice. Acum este confirmat și de cifre

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Noi studii demonstrează eficiența vacinurilor anti Covid-19. 

Studiile au arătat că mai multe vaccinuri sunt extrem de eficiente în prevenirea îmbolnăvirii grave a persoanelor cu Covid-19. Acum, rezultatele timpurii dintr-un sondaj din Marea Britanie arată că două vaccinuri utilizate în mod obișnuit reduc, de asemenea, semnificativ numărul de persoane infectate, scrie CNN

O singură doză a vaccinurilor Pfizer-BioNTech și AstraZeneca reduce infecțiile cu Covid-19 cu 65%, în timp ce două doze elimină 70% din infecții, potrivit sondajului coordonat de Universitatea din Oxford. 

Mai puține simptome

Cifrele sunt deosebit de promițătoare în reducerea infecțiilor simptomatice. S-au înregistrat astfel cu 74% mai puține simptome la persoanele vaccinate cu o doză și cu până la 90% mai puține simptome la persoanele vaccinate cu două doze. 

Două studii care evidențiază rezultatele au fost publicate vineri. Specialiștii au analizat 1,6 milioane de rezultate ale testelor anti Covid de nas și gât prelevate de la mai mult de 373.000 de persoane între decembrie și începutul lunii aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel