Se cere DEMISIA GUVERNULUI spaniol! Scandal cu CENZURĂ despre coronavirus

În cadrul conferinței de presă a comisiei tehnice privind coronavirusul în Spania, declarațiile purtătorului de cuvânt al Gărzii Civile, generalul José Manuel Santiago, a stârnit controverse. Partidele de opoziție din această țară cer explicații de urgență!

În discursul său, generalul Santiago a declarat: ”Lucrăm cu specialiștii noștri în două direcții, una prin intermediul Biroului de Informații, cu scopul de a evita stresul social cauzat de pandemie, iar prin cealaltă linie de lucru minimalizăm acest climat, contrar guvernului, de gestionare a crizelor".

Cetățenii s-au revoltat când au auzit că se încearcă cenzura și că se dorește limitarea postărilor negative de pe Facebook despre modul în care Guvernul gestionează criza coronavirusului.

Liderii partidelor de opoziție au criticat declarațiile generalului. Președintele Vox, Santiago Abascal, a cerut demisia Guvernului, care în opinia sa ”vrea să ucidă libertatea de exprimare".

Fernando Grande-Marlaska, ministrul de Interne, a afirmat că sintagma purtătorului de cuvânt trebuie să se fi fost produs din cauza unui lapsus.

Garda Civilă a transmis că nu urmărește ”libertatea de exprimare"

Garda Civilă a subliniat, duminică, că, printre sarcinile sale, se află lupta împotriva informațiilor false, dar nu a vizat ”niciodată libertatea de exprimare", informează 20min.es, cotidian spaniol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel