Se caută urgent personal medical în Prahova. Cât poate câştiga un medic implicat în campania de vaccinare anti Covid-19

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

În judeţul Prahova se caută personal medical de specialitate, care să asigure buna desfăşurare a procesului de vaccinare anti COVID-19. Implicarea în campania de vaccinare poate suplimenta veniturile persoanelor calificate să desfăşoare activităţi medicale cu sume considerabile, transmite Prefectura Prahova. 

"Un medic poate câştiga în campania de vaccinare anti Covid-19 circa 15.000 lei lunar, sume asigurate de la bugetul de stat. În baza unui contract de prestări servicii, primăriile localităţilor în care vor funcţiona centrele de vaccinare vor plăti 90 lei / oră pentru medici, 45 lei /ora pentru asistenţi şi 20 lei /ora pentru registratori. Modelul de contract şi sumele aferente sunt stabilite prin Ordin de Ministru şi vor fi decontate din bugetul de stat. Prefectura judeţului Prahova pune la dispoziţie un număr de telefon, pentru a facilita accesul rapid la informaţii şi stabilirea modalităţii de colaborare cu primăriile localităţilor în care vor funcţiona centre de vaccinare", transmite Prefectura Prahova.

Prefectura: "Lipsa personalului medical este o problemă majoră la nivelul judeţului Prahova"


"Reîntoarcerea la o viaţă normală depinde în cea mai mare parte de imunizarea populaţiei şi de limitarea răspândirii pandemiei de Covid-19. Instituţia Prefectului, Direcţia de Sănătate Publică Prahova, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Prahova, Colegiul Medicilor Prahova şi Colegiul Medicilor Dentişti Prahova, precum şi reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale se implică pentru identificarea, amenajarea şi coordonarea centrelor de vaccinare, însă acestea nu pot funcţiona fără personal medical.

Lipsa personalului medical este o problemă majoră la nivelul judeţului Prahova, motiv pentru care implicarea tuturor este foarte importantă pentru a putea deschide noi centre de vaccinare. Este motivul pentru care facem apel public către toţi medicii în a se alătura campaniei de vaccinare şi în lupta anti Covid-19. De asemenea, prefectul judetului Prahova, Cristian Ionescu a solicitat si implicarea primăriilor, ale căror comunităţi sunt arondate centrelor de vaccinare, pentru a găsi soluţii la nivel local în atragerea personalului medical şi, implicit, imunizarea cât mai curând a populaţiei din aceste zone.

În judeţul Prahova, au fost amenajate şi urmează să fie operaţionalizate centre de vaccinare în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Breaza, Buşteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlaţi, Vălenii de Munte şi în comunele: Ariceştii Rahtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeştii de Pădure, Floreşti, Măneciu, Păuleşti, Puchenii Mari, Târgşoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei", se arată în comunicatul de presă.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy