Se anunță DEZASTRU la ATI. Dr. Țincu, calcul TERIBIL: GRAV și foarte rău. Va înseamna câteva zile

Foto ilustrativ: AGERPRES
Foto ilustrativ: AGERPRES

Medicul Radu Țincu a calculat câți pacienți COVID vor avea nevoie de terapie intensivă în următoarele săptămâni. 

"Mereu trebuie să privim dincolo de indicii epidemiologici, trebuie să privim către sistemul sanitar. Faptul că sistemul sanitar atinge capacitatea maximă ar trebui să ne îngrijoreze pentru că în acel moment mortalitatea va crește exponențial, atât pentru pacienții cu coronavirus, cât și pentru ceilalți pacienți care nu vor putea fi acceptați de sistemul de sănătate supraaglomerat.

Din păcate, ceea ce avem astăzi, cei 1001 de pacienți de la ATI nu sunt altceva decât rezultatul imaginii de acum 2-3 săptămâni când aveam 3000, 4000 de cazuri pe zi pentru că există un decalaj între momentul diagnosticului și momentul în care el dezvoltă semne de severitate. Mă uit cu îngrijorare cum va arăta imaginea de la Terapie Intensivă peste 2-3 săptămâni când vom avea o avalanșă de pacienți provenită din acest număr de 8-9 mii de cazuri raportate zilnic. Va arăta grav și foarte rău. Știm foarte bine, că 5% din pacienții diagnosticați vor dezvolta forme severe care necesită internare la ATI. Aplicăm 5% din 10.000 de cazuri și vom vedea că undeva la 500 de pacienți vor avea nevoie aproape simultan de terapie intensivă într-o perioadă scurtă de timp.

Iar secțiile de ATI din România, potrivit declarațiilor lui Klaus Iohannis, avem undeva la 3300 de paturi de terapie intensivă și 2300 de ventilatoare. Este o capacitate limitată, mult mai mică decât a celorlalte țări europene. Gândiți-vă că 500 de pacienți vor veni pe 3 mii de paturi, va însemna câteva zile până vom depăși capacitatea de terapie intensivă.", a explicat Radu Țincu în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel