Scrisoare anti-Dragnea. Mircea Badea, declarații explozive

Mircea Badea
Mircea Badea

Vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului au semnat o scrisoare prin care cer demisia lui Liviu Dragnea.

Mircea Badea a vorbit despre scrisoarea respectivă: ”Nu sunt la curent cu jocurile din PSD, nu știu cum este Liviu Dragnea, o fi nasol, dar textele astea de #rezist sunt mizerabile”.

Punctul doi - PSD, război permanent cu Iohannis

Vizavi de punctul doi din scrisoare - ”PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societăţii româneşti: Preşedintele României, partidele politice din opoziţie, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc”, Mircea Badea a spus:


"Singura perioadă în care s-a întâmplat ceva împotriva sistemului represiv al lui Băsescu a fost când Liviu Dragnea era șef la PSD. A dat-o afară pe Kovesi, în schimb ce Ponta a pus-o. A făcut legile justiției care sunt ok. S-au făcut niște modificări de bun simț la Codul Penal. S-au făcut totuși niște lucruri destul de substanțiale, nu ai cum să negi evidențele. Vin acum unii din PSD și spun că Dragnea este nașpa. Eu nu știu cum este Dragnea. Dar când vii și spui că vrei să cadă Dragnea și vii cu textele unor securiști jegoși din aparatul de propagandă al lui Băsescu preluat de Iohannis... atunci este o mare problemă din punctul meu de vedere.

Dacă de mâine PSD nu mai e la guvernare și este Cioloș din nou, sigur că mă va afecta în sensul că va veni și va beli toate modificările corecte care s-au făcut înspre distrugerea sistemului lui Băsescu. Vine și pune din nou sistemul la turație maximă, lucru care mă deranjează. În afară de asta, mă doare în cot. Dacă vii cu textele alea și mă întrebi pe cine alegi, spun clar: pe Liviu Dragnea. Dacă îmi spuneai ceva concret și dădeai niște detalii nasoale, înțelegeam. Eu am votat PSD la Camera Deputaților, gândindu-mă la Liviu Pleșoianu, iar la Senat am votat ALDE gândindu-mă la Tăriceanu. M-am gândit că este nevoie de un război permanent fix cu ăștia (nr. - Preşedintele României, partidele politice din opoziţie, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA). Cine este societatea civilă? Noi, cei care i-am votat, nu facem parte din societatea civilă? Doar cei care fac parte din ONG-uri? Ăstora trei (n.r. - Firea, Stănescu și Țuțuianu) nu le convine ce îmi vine convine mie și altora ca mine”.

Punctul cinci - manifestații contra Guvernului PSD

Despre punctul cinci - ”Manifestările împotriva guvernului şi a PSD, în special cele din iarna anului 2017 şi cele recente, din august 2018, au contribuit la polarizarea societăţii româneşti şi la dezvoltarea unei atitudini agresive împotriva PSD, din partea unor segmente ale societăţii. Acţiunile de protest anunţate pentru lunile septembrie şi octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a unor măsuri de amnistie şi graţiere este de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă şi cu pierderea guvernării de către PSD”, Mircea Badea a zis:

”Vor să-i iubească #rezist, vor să fie iubiți de Florin Bădiță, Angi Șerban și alții. Doamne ferește! (...) Ei vor să fie iubiți și de ăia care au profitat de moartea tinerilor din Colectiv. Țineți minte textul: a fost nevoie să moară oameni ca să se producă demisia lui Victor Ponta. Am citat exact din Klaus Iohannis. (...) Ăstora le este teamă că iese #rezist în stradă. Viața lor este #”.

Punctul opt  - Dragnea, o vulnerabilitate

Cât despre punctul opt -  ”Situaţia juridică vulnerabilă a liderului PSD, Liviu Nicolae Dragnea, a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului, elementul principal de atac al opoziţiei şi a unei părţi a societăţii civile, o perpetuă sursă de neîncredere în plan intern şi extern, motivul pentru care se pune la îndoială corectitudinea oricărui demers iniţiat de PSD de în direcţia reformării Justiţiei”, Mircea Badea a mai zis:

"Când a câștigat PSD alegerile cu un scor istoric, Dragnea era condamnat penal definitiv în speța cu referendumul. Singurul motiv pentru care aș fi votat cu Dragnea, dacă eram din Teleorman, ar fi fost acesta: că a fost condamnat absolut aiurea. Imbecilii cu # spun că a fost condamnat pentru că a furat voturi. Nu este așa, puteți citi motivarea. Nu este deloc o situație juridică vulnerabilă. Dimpotrivă, ăsta este un punct tare. Ăștia trei (n.r - Firea, Stănescu și Țuțuianu) își vor pune și banderolă cu #fără penali. Ei vor să fie USR-iști”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel