Școlile, ÎNCHISE și în septembrie? Anisie, ANUNȚ de ultimă oră

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Educației, Monica Anisie, a dat noi detalii despre redeschiderea școlilor, în contextul COVID-19. 

Ministrul Monica Anisie a vorbit într-o intervenție telefonică la Digi24 despre redeschiderea scolilor, despre desfășurarea activității din luna septembrie și ce măsuri se vor lua pentru elevii și profesorii care nu au acces la internet. 

Rămân școlile închise și în septembrie?

"Ne aflăm într-o situație dificilă cu care nu ne-am mai confruntat până acum și trebuie să ne adaptăm. Important e cum procedăm pe viitor. Toți specialiștii din medicină vorbesc de un al doilea val. Noi trebuie să fim pregătiți și să luăm toate măsurile pentru binele elevilor și a profesorilor. Trebuie să ne gândim că sănătatea elevilor, studenților și profesorilor este foarte importantă pentru noi.

Ministerul Educației va veni săptămâna viitoare cu un plan de măsuri care să vizeze o intervenție atât asupra elevilor, cât și asupra profesorilor, astfel încat în toamnă să fim pregătiți ca toate cursurile să se poată desfășura online", a declarat Monica Anisie, în direct la Digi24. 

Obiectivele Ministerului Educației în ceea ce privește cursurile online

"Trebuie să ne gândim cum procedăm pe viitor. Obiectivele Ministerului Educației sunt să asigure tablete și laptopuri, până în toamnă, pentru elevi, pentru toți elevii care nu dețin la acest moment un dispozitiv. Pe de altă parte să pregătim cadrele didactice pentru a putea lucra mai ușor cu elevii. Trebuie să-i ajutăm pe profesori și să găsim fomule, astfel încât să fie pregătiți pentru astfel de situații. Trebuie să recunoaștem că în toate domeniile, nimeni nu a fost pregătit pentru ceea ce este astăzi", a completat ea. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel