Școala online. Renate Weber îi cere clarificări Monicăi Anisie: Îi solicităm să ne spună!

Renate Weber
Renate Weber

Renate Weber, Avocatul Poporului, îi cere clarificări Monicăi Anisie, privind punerea în practică a cursurilor online.

Avocatul Poporului îi cere Ministerului Educaţiei să clarifice ordinul privind scoala online. Sunt încă multe zone din ţară în care copiii nu au acces la acest învăţământ online.

"În primul rând, ordinul nu este dat pentru situaţia de acum pentru că este deja tardiv. Este un ordin care, probabil că doreşte să pregătească şcolile din România pentru ce ar putea să apară în viitor. De altfel, chiar asta este una dintre întrebările noastre. Îi solicităm doamnei ministru să ne spună care sunt acele situaţii în care educația online va fi obligatorie pentru că este neclar acest lucru.

Pe de altă parte, noi trebuie să ne raportăm la realităţile din România. În România, coexistă trei nivele de civilizaţie. Există o zonă săracă-săracă şi acolo sunt copii care nici măcar în sistemul normal de educaţie nu au acces, fie nu au transport, fie părinţii nu au bani să le cumpere rechizite. Copiii aceia care sunt cel mai puternic atinşi de sărăcie îmi este greu că vor putea avea acces la un terminal de tip desktop, laptop chiar şi un smartphone. Mai e nevoie de o conectivitate la internet, trebuie plătit un abonament.

"În Constituția României, învăţământul este gratuit"

Apoi există o populaţie care are acces, are astfel de instrumente pentru cursurile online. Aceştia îşi pot permite. Şi mai există o mare parte din populaţie, oamenii sub clasa medie, unde părinţii cu greu îşi pot permite. Noi vom avea şi o criză în urma acestei epidemii şi va fi dificil pentru familiile care au 3-4 copii şi au cursuri în acelaşi timp şi au în casă un calculator.

Cum anume gândeşte ministerul să organizeze cursurile în aşa fel încât fiecare să aibă acces? Să nu uităm că, în Constituția României, învăţământul este gratuit. Atunci, tot ministerul trebuie să clarifice de unde fonduri pentru dotarea acestor copii şi ce se va întâmpla cu accesul la internet, cu plata abonamentelor", a declarat Renate Weber la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel