Școala în Franța. Copiii NU stau acasă dacă un coleg e depistat pozitiv cu COVID-19

Guvernul francez a decis că elevii nu mai sunt obligați să stea acasă dacă un coleg a fost depistat pozitiv cu coronavirus. 

Modificarea acestei măsuri face referire la copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani. Cursurile în cazul copiilor din școlile primare și grădinițe vor “continua să se desfășoare ca de obicei”, chiar dacă un elev este testat pozitiv cu COVID-19, au anunțat autoritățile, transmite Radio France International

Această decizie înlocuiește măsura potrivit căreia elevii care au intrat în contact cu o persoană apropiată se pot întoarce la școală doar dacă au fost testați negativ, după ce au stat acasă șapte zile. Decizia a fost adoptată după ce consilierii din domeniul sănătății au declarat că copiii prezintă puține riscuri de a contracta boala în formă gravă și de a răspândi virusul. 

Autoritățile franceze susțin că la trei săptămâni de la deschiderea anului școlar, în Franța erau închise luni, conform protocolului existent, doar 89 de școli publice și private dintr-un total de 61.500 la nivel național. În multe alte școli erau suspendate cursurile în anumite clase. În total, potrivit ministrului Educației, Jean-Michel Blanquer, luni erau închise 2.000 de clase, număr așteptat să scadă după introducerea noilor reguli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel