Schimbări pentru doza trei de vaccin de la Moderna. Valeriu Gheorghiţă: Va fi înjumătăţită

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un alt protocol de vaccinare va fi aplicat de săptămâna viitoare pentru doza trei de vaccin. 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat în această după-amiază că doza trei a vaccinului Moderna va fi înjumătățită.

Măsura va fi aplicată începând de săptămâna viitoare în toate centrele de vaccinare din țară. 

”Începând cu săptămâna viitoare vom recomanda administrarea unei doze înjumătăţite de vaccin de la Moderna pentru doza booster”, a declarat Valeriu Gheorghiţă în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază, scrie romaniatv.net.

”Pentru doza booster se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială, drept pentru care în cursul acestei săptămâni vom avea o ședință în cadrul CNCAV și foarte probabil că vom adopta și noi aceeași recomandare. (...) Vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza booster, după minim 6 luni”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, scrie Antena3.ro.

Câte persoane s-au vaccinat în România

Un număr de 127.948 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 93.049 reprezintă prima doză, 9.861 - doza a doua şi 25.038 - doza a treia, scrie Agerpres, conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 11.978.451 de doze de vaccin, pentru 6.510.217 persoane, dintre care 5.974.134 au primit schema completă şi 731.586 s-au imunizat cu doza a treia.

792.000 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în ţară



792.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge mâine, 27 octombrie, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino". Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului "Cantacuzino" este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel