Schimbare cu vaccinul Pfizer. EMA aprobă să fie ținut la frigider

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

EMA a aprobat ca vaccinul Pfizer/BioNTech să poată fi ținut la frigider mai multe zile.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat luni extinderea la 31 de zile a perioadei de stocare la temperatura frigiderului pentru vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, faţă de 5 zile până în prezent, diminuând astfel eforturile logistice pentru distribuirea acestui ser în statele UE, transmite Agerpres, citând Reuters.

Schimbarea este valabilă numai pentru fiolele care nu au fost deschise. EMA precizează că face această recomandare privind stocarea acestui ser la temperaturi de 2-8 grade Celsius în urma evaluării studiului furnizat de Pfizer şi BioNTech privind stabilitatea vaccinului.

Autorităţile sanitare americane au aprobat în luna februarie stocarea şi transportul acestui vaccin la temperatura standard a frigiderului (de 2-8 grade Celsius) pentru o perioadă de cel mult două săptămâni. Anterior, acest vaccin trebuia stocat în congelatoare speciale la temperaturi între -80 şi -60 de grade Celsius.

Uniunea Europeană a contractat până în prezent 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech şi are în vederea contractarea a încă 1,8 miliarde de doze din acest vaccin.

A treia doză de vaccin Pfizer

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat vineri că oamenii vor avea nevoie de o altă doză de vaccin împotriva coronavirusului după opt luni de la imunizare, pentru a combate mutațiile care au apărut de la dezvoltarea vaccinului original. Știrea nu a venit în totalitate ca o surpriză. De la începutul acestui an s-a tot discutat despre faptul că noile variante ale coronavirusului au apărut în întreaga lume și că ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin. Variantele au fost urmărite în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York și multe alte zone din întreaga lume, deoarece virusul a găsit gazde la cei care nu primiseră încă vaccinurile și a suferit mutații.

”Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acum sunt încurajatoare.”, a spus Albert Bourla.

Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an. El a dat asigurări că serul va fi capabil să ne apere de toate variantele de coronavirus.

VEZI ȘI: Tânăra din Italia, vaccinată cu PATRU doze de ser Pfizer, bea 7 litri de apă pe zi. Cum se simte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel