Scene de neimaginat în secțiile de ATI. ”Devin disperați, cer ajutor. Apă cu seringa, hrană în 2-3 ore”

Un pacient poate fi hrănit chiar și în trei ore, din cauza lipsei de oxigen, susțin medicii de pe secțiile de terapie intensivă. 

Medicii de pe secțiile de terapie intensivă din țară povestesc scenele teribile care se desfășoară sub ochi lor în fiecare zi. Medicul Amin Zahra de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara a povestit pentru Antena 3 că hrănirea unor pacienți poate dura chiar și două, trei ore, iar apa o primesc cu seringa. 

”Avem o pacientă de 35 de ani cu două stopuri cardiace, fară boli asociate în afară de obezitate. Asta e principala problemă, că ei ajung foarte târziu la spital. S-a tratat singură acasă două săptămâni. Cele mai multe decese au și boli asociate. Media de vârstă este 40-45 de ani. O porție de mâncare durează 2-3 ore pentru că după o lingură trebuie să mai așteptam 5 minute, pentru că se desaturează foarte repede. Un pacient nu știu dacă rezistă câteva minute fără mască. Devin disperați, cer ajutor. Să primești apa cu seringa, hrana în 2-3 ore, nu cred că e ceva ce și-ar dori orice om vreodată. Li se usucă gura foarte repede. Sunetul ăsta pe noi ne termină psihic, vă dați seama pe ei cu masca aia zile întregi”, a declarat medicul ATI Amin Zahra, chiar dintr-o secție de ATI. 

Anunțul dureros al unui deces

Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, a vorbit pe pagina sa de Facebook despre cel mai greu moment din activitatea sa, acela în care este nevoit să anunțe decesul unei persoane. 

Recent, medicul a trebuit să anunțe decesul unei femei de 46 de ani, sunând-o pe mama acesteia. Femeia i-a spus la telefon că în acest fel doi copii au rămas orfani. 

Citește știrea integral aici!

Situația COVID-19 în România

Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.571.115 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.275 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.331.225 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.187 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 152 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 44.980 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. 

Bilanțul integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel