Urmărește emisiunea live


Rafila: În toamnă vom avea un medicament împotriva COVID. Americanii îl testează și în România

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a vorbit despre Scenariul 4 și despre evoluția epidemiei de COVID-19 în țara noastră.

Alexandru Rafila consideră că abia după Sărbătorile Pascale se va ajunge la un vârf al epidemiei în România, având speranța că temperaturile crescute din timpul verii să ajute la scăderea vitezei de transmitere:

"Astăzi vor apărea în completare măsuri medicale specifice care să permită, de exemplu, îngrijirea în afara spitalelor, în spații dedicate a pacienților asimptomatici sau care au forme ușoare de boală, ca să nu supraaglomerăm spitalele, de asemenea, probabil că vor exista prevederi care se referă la personalul medical, într-o ședință tehnică după-amiază", a precizat Alexandru Rafila, legat de Ordonanța 4 și pregătirile pentru Scenariul 4.

Vârful, de Sărbătorile Pascale

Despre situația din România și pe când putem să ne întoarcem la o viață normală, specialistul a spus că vârful va fi pe la sfârșitul lunii aprilie:

”Eu cred asta pentru că va urma o perioadă în care contactele sociale, măcar cele intrafamiliale, se vor intensifica, ceea ce poate favoriza transmiterea mai susținută a bolii. Deci, eu, personal, estimez sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai, după care sper să intrăm într-un trend descrescător stimulat și de evoluția vremii, pentru că în ciuda faptului că nu distruge virusul căldura de afară, există studii care arată că transmisibilitatea scade cu fiecare grad în plus ca și temperatură medie, și atunci sperăm să ajungem la o situație cu o transmisibilitate mai redusă în cursul verii, care să permită tratarea pacienților în mod corespunzător în spitale. Opinia mea este că până la toamnă vom avea o terapie eficace, vaccin nu, dar o așteptăm de la un mare producător din Statele Unite. Este acum în studii clinice avansate", a mai declarat profesorul Alexandru Rafila, luni, la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel