Scenariu pentru septembrie odată cu deschiderea școlilor. Planul lui Tătaru. Ce urmează

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Capacitatea spitalelor de pediatrie va fi evaluată, în următoarea perioadă, pentru a stabili unde pot fi tratate eventualele cazuri de infecție cu noul coronavirus, în rândul copiilor, în contextul începerii anului școlar, a anunțat, vineri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„În următoarea perioadă, vom evalua și spitalele de pediatrie, pentru a putea avea avea și capacitatea lor, în eventualitatea creșterii numărului cazurilor odată cu deschiderea școlilor. (...) Urmează o lună septembrie, o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de servire cu capacitate închisă, precum și în hoteluri, teatre, cinematografe. Tocmai în acest context, evaluăm capacitatea spitalelor de a putea gestiona o eventuală creştere.

Repet ce spuneam în ultima perioadă: această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în pre-spital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii, acele recomandări, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută și un număr scăzut de cazuri de la o zi la alta. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical” a spus, vineri, ministrul Sănătăţii, prezent la Sfântu Gheorghe.

„Din studiile făcute de noi, o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1.500 de pacienţi noi, timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar noi sperăm ca acele recomandări să fie menținute și respectate, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută și o scădere a numărului de cazuri noi”, a mai spus Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel