Conflict pe STAREA de ALERTĂ. Raed Arafat, AVERTISMENT: Ajungem la MĂSURI mai DURE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Șeful DSU, Raed Arafat, a transmis un mesaj FERM în această seară, în contextul controverselor pe marginea prelungirii stării de alertă. 

”Starea de alertă nu aduce ceva în plus față de ce este acum, dar poate continua măsuri compensatorii pe care le-am solicitat” a spus Raed Arafat, la Antena 3. 

Șeful DSU a subliniat că noi ”nu suntem în stare de normalitate, încă n-am ajuns la normalitate”. Raed Arafat a explicat, în contextul în care a crescut numărul persoanelor infectate cu COVID-19 (și numeric, dar mai ales procentual din numărul de teste), că starea de alertă este necesară pentru că ”vom continua să avem probleme, pentru care trebuie să găsim soluții imediate, nu avem cum, pentru fiecare problemă, să mergem să scoatem o Hotărâre de Guvern sau o lege.”

”Starea de alertă ne permite să ducem mai departe ce facem și să justificăm măsurile pe care le luăm” a întărit Raed Arafat. Totodată, șeful DSU a mai transmis că ”dacă noi spunem populației că am intrat în starea de normalitate, ar fi un mesaj periculos”. 

Raed Arafat a mai spus că ”dacă nu păstrăm măsurile compensatorii, e posibil să nu mai ținem sub control creșterea cazurilor și s-ar putea să ajungem la o situație riscantă, în care să luăm măsuri mai dure, care vor fi mult mai greu de luat în contextul actual de discuții. Cred că un val doi va fi mult mai greu de stopat”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel