Scandal la Unirea, hotel de carantină. Primar: Fiecare persoană foloseşte jumătate de prosop, timp de 14 zile

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Cristi Misăilă, primarul din Focșani, îl acuză pe prefectul Gheorghiţă Berbece că ar fi încălcat legea atunci când s-a hotărât rechiziţionarea Hotelului Unirea, pentru a fi folosit drept centru de carantină. Acesta mai spune că "este îngrozitor ce se întâmplă acolo".

"Este o încălcare flagrantă a prevederilor art.4 din ordonanţa de Guvern nr 11 din 2020, în care se precizează foarte clar că autorităţile publice locale stabilesc locaţiile pentru carantinarea persoanelor venite din diverse zone afectate cu sprijinul DSP. Ori, eu personal şi nici primăria nu au am fost consultați, când s-a stabilit acea locaţie. A fost o discuţie înainte de starea de urgență, în care s-au stabilit anumite locaţii ce aparţineau de Primăria Focşani. Este vorba despre alte locaţii, nu despre Hotelul Unirea. Ulterior, când numărul de persoane care venea din străinătate şi trebuiau carantinate a crescut mult, domnul director şi DSP au luat decizia, fără să ne consulte, să facă această rechiziţie", a declarat Cristi Misăilă, primarul din Focșani, la Antena 3.

Ce spune prefectul

Prefectul Gheorghiță Berbece a refuzat să intre în direct. Însă, a declarat, pentru Antena 3, că, de fapt, primarul nu şi-ar fi făcut treaba şi că nu alesese acesta. Ar fi pus la dispoziţie "un centru care fusese adăpost pentru persoanele fără locuinţe, un centru infect care nu putea fi folosit".

"Fac precizarea că am pus la dispoziţie, am solicitat şi în scris, fără să cunoaştem condiţiile care trebuie să le îndeplinească un asemenea spaţiu de carantină. Ulterior, ni s-a răspuns că este nevoie de camere cu grupuri sanitare individuale, cu maxim două paturi în cameră. Noi avem un centru, fost adăpost de noapte, care a fost, ulterior, reamenajat, dezafectat, care nu mai funcţionează ca centru pentru oamenii străzii, în care îşi desfăşoară activitatea mai multe ONG-uri. Nu cred că este un spaţiu infect", a spus primarul din Focșani.

"Este îngrozitor ce se întâmplă acolo"

"Unirea este un hotel de 2 stele. În acest moment, contractul încheiat între hotel şi DSP este pentru 540 de lei pe noapte, cu tot cu hrană. Am primit telefoane din partea cetăţenilor carantinați în acest hotel şi este îngrozitor ce se întâmplă acolo. Imaginaţi-vă, într-un hotel, să fie un prosop la două persoane, care este tăiat în două şi fiecare persoană foloseşte jumătate de prosop, timp de 14 zile. Nu li se schimbă lenjeria, nu li se face curăţenie. Din ce ştiu, mâncarea este la jumătate de preţ față de cât este stabilit în hotărârea de Guvern.

Avem adrese făcute din partea tuturor cetățenilor din centrul Municipiului Focşani. Este o zonă tranzitată, chiar dacă în această perioadă cetăţenii stau în casă. Sunt mulţi care merg la serviciu, trec prin acea zonă şi le este teamă. Cei de acolo ies pe geam, fumează, mănâncă seminţe, scuipă. Un cetăţean a vrut să se arunce de la etajul cinci. Este un întreg scandal acolo. Este păzit de jandarmi şi de poliţie. În schimb, maşinile cu care au venit aceşti cetăţeni sunt lăsate în parcare, nu sunt dezinfectate, nu se ştie cum sunt gestionate deşeurile de cei care stau în acest hotel, dacă sunt preluate sau nu de o firmă specializată", a declarat Cristi Misăilă, primarul din Focșani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel